77 Yaşında Felçli Kadın Hapse Atıldı

77 Yaşında Felçli Kadın Hapse Atıldı

5 yıl 5 ay hapis cezası alan 8 çocuk annesi 77 yaşındaki Naciye Sevindir, kararın Yargıtay'da onanması üzerine polis tarafından dün gözaltına alındı.

77 yaşında cezaevinde
KONYA'da, oğlunun birlikte yaşadığı 16 yaşındaki kızın şikayeti üzerine, 'hürriyeti tahdit ve 'cinsel istismara yardım' suçlarından 5 yıl 5 ay hapis cezası alan 8 çocuk annesi 77 yaşındaki Naciye Sevindir, kararın Yargıtay'da onanması üzerine polis tarafından dün gözaltına alındı. 

Tolga YANIK/KONYA, 
 
 
Sol tarafı felçli olduğu belirtilen yaşlı kadın, adliye ve cezaevi kapısında 2 kez fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yaşlı kadın tedavisinin ardından ambulansla E Tipi cezaevine götürüldü.
 
Merkez Karatay İlçesi Hacı Sadık Mahallesi Seyit Vehbi Sokak'ta oturan Naciye Sevindir'in 4 yıl önce o dönem 26 yaşında olan oğlu M.S., iddiaya göre 16 yaşındaki bir kızla birlikte yaşamaya başladı. Kızın zorla tutulduğunu öne sürüp şikayetçi olması üzerine M.S., o dönem 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Genç kız, anne Naciye Sevindir hakkında da şikayetçi oldu. Yargılama sonucu Naciye Sevindir de, 'Hürriyeti tahdit' ve 'cinsel istismara yardım' suçlarından 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Yargıtay'da onanarak kesinleşti. Naciye Sevindir, 1 hafta önce hakkında çıkan yakalama kararı sonrası polis tarafından dün sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı.
 
ÖNCE ADLİYEDE FENALAŞTI
 
Adliyeye götürülen ve sol tarafı tamamen felçli olduğu belirtilen Sevindir, iddiaya göre burada fenalaşarak Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan serum tedavisi sonrası E tipi cezaevine götürülen Sevindir, cezaevi girişinde yine fenalaşınca saat 17.00 sıralarında ambulansla tekrar aynı hastaneye götürüldü. Acil serviste yapılan tedavisi sonrası tekrar cezaevine götürülmek istenen yaşlı kadının yakınları bu duruma tepki gösterdi. Yaşlı kadının hastanede yatması gerektiğini öne süren yakınları ile polis arasında tartışma çıktı. Tartışma nedeniyle acil servis önün çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Tartışma ve yaşlı kadının hastanedeki tedavi anı ise yakınları tarafından cep telefonunun kamerasıyla kayıt edildi. Kısa süren tartışmanın ardından Sevindir'in yakınları sessizce hastaneden ayrıldı. Sevindir de, ambulansla cezaevine götürüldü.
 
Sevindir'in cezaevi revirinde tedavisinin sürdüğünü belirten yakınları, yaşlı kadının cezasının para ya da ev hapsine dönüşmesini isteyerek, konuyla ilgili Başbakanlık ve Konya Valiliği'ne başvuracaklarınnı söyledi.