'7 İsrail uçağını düşürdük'

'7 İsrail uçağını düşürdük'

İzzeddin el-Kassam komutanlarından Mahmud ez-Zehhar'ın iddiası...

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam komutanlarından Mahmud ez-Zehhar, Hamas'ın İran'dan şartsız silah ve para yardımı aldığını iddia etti.

Gazze'de Filistin Medya Forumu tarafından düzenlenen programda konuşan Zehhar, Hamas'ın İran'dan para ve silah yardımı aldığını söyleyerek ''Biz Gazze'de kimsenin boyunduruğunda değiliz. Gördüğümüz desteği itiraf etmek de ayıp olmayacaktır, İran'dan yardım almamızdan hoşlanmayanlar eğer kendilerinden yardım almamızı istiyorlarsa İran'la rekabet etmelidirler'' dedi.

Hamas'ın saldırılar sırasında 7 İsrail uçağını düşürdüğünü iddia eden Zehhar, ''Hamas son saldırılarda 'Şafak 5' ve 'm57' füzeleri kullandı, bunların hepsi yerel yapımdı ve Hamas sahip olduğu modern teknolojiyle bütün dünyayı şaşırttı. İsrail'in Gazze saldırısında, 7 İsrail uçağını düşürdük'' diye konuştu.

İsrail ile Mısır gözetiminde varılan ateşkesin hiçbir maddesinde Hamas'ın silahlanmasına son verilmesiyle ilgili bir bölümün bulunmadığını belirten Zehhar, İsrail ateşkese uyduğu müddetçe Hamas'ın da uyacağını, bu süreyi belirleyecek olanın İsrail olduğunu dile getirdi.

Ateşkesin saldırıların 7. gününde ilan edileceğini ancak ABD'nin olaya müdahale edip ateşkeste kendisinin de temsil edilmesini istemesi nedeniyle 8. gün ilan edildiğine işaret etti.

İsrail'in Gazze saldırıları Kassam Tugayları Komutanı Ahmed el-Caberi'nin suikasta uğradığı 14 Kasım günü başlamış ve 8 gün aralıksız devam etmişti.