67 YILLIK EVLİLİKTEN SONRA 2 SAAT ARAYLA VEFAT ETTİLER

67 YILLIK EVLİLİKTEN SONRA 2 SAAT ARAYLA VEFAT ETTİLER

Yeni Zelanda'da yaşlı çift, tam 67 yıllık evliliklerinden sonra birbirlerinden habersiz bir şekilde sadece 2 saat ara ile vefat ettiler…

Yeni Zelandalı Hugh Nees (94) ve karısı Joan Nees (92) tam 67 yıllık evlilikleri süresince aynı yastığa baş koyduktan sonra önceki gün, birbirlerinden sadece 2 saat ara ile hayata veda ettiler. Eşine çok nadir rastlanır olay, ülkenin başkenti Wellington'da, bir huzurevinde gerçekleşti.

 

[Haber görseli]

 

Oğulları Robert'in verdiği bilgiye göre, sağlık durumlarının kötüleşmesi üzerine 2 ay önce bir huzurevine yerleşen çiftten koca Hugh Nees, kanserle uzun süren mücadelesini önceki gün kaybetti. Adamın 92 yaşındaki 67 yıllık karısı Joan Nees ise, eşinin vefatından sadece 2 saat sonra geçirdiği felç sonucunda hayatını kaybetti. Ancak olayın ilginç tarafı, eşinden hemen sonra vefat eden Joan Nees'in, kocasının ölümünden haberdar edilmiş olmamasıydı.

Riskli sağlık durumlarından dolayı, ebeveynlerinden herhangi birini, diğerinin ölümünden, olabildiğince geç haberdar etmeyi planlamış olduklarını belirten oğul Robert ve kız kardeşi Joy, babalarının ölüm haberini almadığı halde annelerinin sadece 2 saat sonrasında vefat etmiş olmasını "mucizevi" olarak değerlendirdiler.

Çiftin, "Gidişleri hem hazin hem de mutlu bir şekilde oldu. Son zamanlarda hayatları kolay geçmedi ama şimdi birlikte huzur içinde uyuyorlar," diye konuşan çocukları, birbirinden ayrı yaşayamayacaklarını defalarca dile getirmiş olduklarını belirttiler.

Sıkı bağlarına rağmen hayatlarının son dönemlerinin kolay geçmemiş olduğunu anlatan yakınları, Nees çiftinin 5 çocuğundan 2'sinin, kendilerinden önce vefat etmiş olduklarını ve 31 yaşındaki erkek torunlarının ise, Arjantin'de geçen sene bir soygun sırasında vurularak öldürüldüğünü anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı