650 MİLYON DOLARLA BÖYLE KAÇTI

650 MİLYON DOLARLA BÖYLE KAÇTI

.

Yanukoviç'in Helikopterle Ayrılış Görüntüleri 

Parlamento tarafından azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Kiev'den helikopterle ayrılışı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Ukrayna'da en az 80 kişinin hayatını kaybettiği olaylar sonrası Parlamento tarafından azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Kiev'den helikopterle ayrılışı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

650 MİLYON DOLARLA GİTTİ

Yanukoviç'in parlamento tarafından azledilmeden birkaç saat önce Kiev yakınlarındaki rezidansından helikopterle ayrılması güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde iki helikopterin rezidansında bahçesinden havalandığı ve helikopterlere bazı valizlerin de yüklendiği görülüyor. Bazı kaynaklar, valizlerde 650 milyon dolar para olduğunu ifade etti. Yanukoviç'in ülkeyi terk ettiği haberleri duyulsa da daha sonra Yanukoviç'in Kharkiv kentine gittiği açıklanmıştı.

DÜN AZLEDİLMİŞTİ

Ukrayna Parlamentosu dün görevini yerine getiremediği gerekçesiyle Yanukoviç'i azletmişti. Parlamento bu kararın ardından cumhurbaşkanının yetkilerini geçici olarak Parlamento Başkanı Aleksandır Turçinov'a devredilmesi kararını da aldı. Parlamento ayrıca tutuklu eski başbakan Yulia Timoşenko'yu da serbest bırakmış ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 25 Mayıs'ta yapılması kararını almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı