6 YAŞINDAKİ KIZA OKULDA TOPLU TECAVÜZ

6 YAŞINDAKİ KIZA OKULDA TOPLU TECAVÜZ

Okulda çalışanlar tecavüz etmiş.

Hindistan'da yaşanan toplu tecavüz vakalarına hergün bir yenisi daha ekleniyor.  Bir okulda küçük bir çocuğa tecavüz edilmesi halkı ayaklandırdı.

Vatan'da yer alan habere göre Hindistan'ın Bangalore kentindeki bir okulda, altı yaşındaki bir kız öğrenciye okulda çalışan iki kişi tarafından tecavüz edildiği ileri sürüldü.

Polis yaptığı açıklamada, 2 Temmuz'da çocuğa tecavüz edildiğini, ancak ailenin durumdan birkaç gün önce haberdar olduğunu söyledi. Buna göre karın ağrısından şikayet eden kızlarını hastaneye götüren aile, tecavüzden orada haberdar oldu.
 
Yüzlerce aile okulun önünde toplanarak okulu protesto etti. Polisin konuyla ilgili bir dosya açtığı ancak henüz kimsenin gözaltına alınmadığı belirtiliyor.
 
Yeni Delhi'den bildiren BBC muhabiri Andrew North, son zamanlarda cinsel saldırıların arttığı ülkede, en son yaşanan vakanın bu olduğunu söyledi. North, ülkede tecavüzün artık daha fazla şikayet edildiğini ve suçun daha ciddi bir şekilde ele alındığını kaydetti. Ancak Hindistan hukuk sisteminde bu tür davalar yıllarca sürebiliyor.
 
Yeni Hindistan Başbakanı Narendra Modi, "kadına karşı işlenen suçlara sıfır tolerans" politikasıyla gündeme gelmişti. Ancak toplumda kadına karşı şiddet ve ayrımcılık oldukça köklü bir sorun olarak devam ediyor.
 
'Güvenlik görevlisi veya beden öğretmeni tecavüz etti' iddiası
 
Kız öğrenciye güvenlik görevlisi ve beden eğitimi öğretmeninin tecavüz ettiği iddia ediliyor. Ancak okulda birden fazla güvenlik görevlisi ve beden eğitimi öğretmeni bulunduğundan, polis hangilerinin şüpheli olduğunu bulmaya çalışıyor.
 
Bu olayın kamuoyu tarafından duyulması üzerine, yüzlerce aile okulun kapısında toplanarak, okul yönetimini protesto etti. Oğlu bu okula giden velilerden Vivek Şarma, "Bu krizi çok umursamaz bir tavırla, kötü bir şekilde yönettiler" dedi.
 
Okul müdürü Rustom Kerawala bugün bir açıklama yaparak, velilere "en içten özürlerini" iletti ve soruşturmada polisle tam bir işbirliği içinde çalışma sözü verdi. Bu korkunç iddia nedeniyle ülkede tepkiler artıyor. Bazı kişiler bu tür suçlara karşı cezaların artırılmasını talep ediyor. Tecavüz edenlere idam cezası getirilmesini talep edenler de var.

Kaynak:Haber Kaynağı