6 YAŞINDA ÇOCUĞA İSTİSMAR İLÇEYİ AYAĞA KALDIRDI

6 YAŞINDA ÇOCUĞA İSTİSMAR İLÇEYİ AYAĞA KALDIRDI

Küçük kıza cinsel istismarla suçlanan temizlikçi tutuklandı, kalabalık protesto etti

 

Fatih TURAN/ARAKLI

TRABZON'un Araklı İlçesi'nde 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 40 yaşındaki Bülent Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sonrası Araklı Belediye binası önünde toplanan kalabalık, belediyede temizlik işçisi olarak çalıştığı öğrenilen zanlının daha önce de benzer olaylara karıştığını ileri sürerek, işine son verilmemesine tepki gösterdi.

KIZ ÇOCUĞU BAĞIRDI

Olay önceki gün akşam saatlerinde Yolgören Mahalesi'nde meydana geldi. İddiaye göre ilçe belediyesinde sözleşmeli temizlik işçisi olarak çalışan Bülent Ç., yolda rastladığı 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Kız çocuğunun bağırması sonucu çevredekilerin geldiğini fark eden Bülent Ç. koşarak uzaklaştı. Gözyaşı döken çocuğu sakinleştiren mahalle sakinleri polise ihbarda bulundu. İhbarın ardından çocuğun ailesinin de şikayette bulunması üzerine harekete geçen polis ekipleri, Bülent Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Bülent. Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI'NA TEPKİ

9e989e6e23caf46602e7708cc0ea4ed0.jpg

Bugün belediye binası önünde toplanan yaklaşık 250 kişi, Araklı Belediyesi'nde çalışan ve daha önce de 2 kez aynı suçtan sabıkası olduğunu öne sürdükleri Bülent Ç.' nin işten çıkarılmamasından sorumlu tuttukları Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi istifaya davet etti. Yaşanan cinsel istismar girişimini de protesto eden kalabalık uzun bir süre belediye binası önünde tepkilerini dile getirdikten sonra dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı