6 BİN LİRALIK DUA İLE BAŞ AĞRISI GEÇMEYİNCE MAHKEMELİK OLDULAR

6 BİN LİRALIK DUA İLE BAŞ AĞRISI GEÇMEYİNCE MAHKEMELİK OLDULAR

35 yaşındaki Mehmet H., baş ağrısını duayla geçirme vaadi karşılığında, 6 bin lira değerinde bileziğini aldığı kadının şikayeti üzerine açılan davada, hakim karşısına çıktı.Haziran 2013'te meydana gelen olayda 50...

KASTAMONU'da 35 yaşındaki Mehmet H., baş ağrısını duayla geçirme vaadi karşılığında, 6 bin lira değerinde bileziğini aldığı kadının şikayeti üzerine açılan davada, hakim karşısına çıktı.

2 DUA 6 BİN TL

Haziran 2013'te meydana gelen olayda 50 yaşındaki Hikmet Y., iddiaya göre şiddetli baş ağrısı çekmesi üzerine, arkadaşı Asuman S. tarafından Mehmet H.'nin yanına götürüldü. Mehmet H., dua okuyarak baş ağrısını geçireceğini söylediği Hikmet Y.'den iki kez toplam 6 bin lira değerinde bilezik aldı. Hikmet Y., farklı günlerde iki kez dua okumasına rağmen baş ağrısı geçmeyince, yeniden Mehmet H.'nin yanına gitti. Ancak Mehmet H. ve arkadaşı Asuman S.'yi bulamadı. Dolandırıldığını anlayan kadının şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonunda tutuksuz sanıklar Mehmet H. ve Asuman S. hakkında, 'dolandırıcılık' suçundan dava açıldı.

CEZAEVİNDEN GETİRİLDİLER

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, başka bir suçtan cezaevinde bulunan Mehmet H. ile Asuman S. hazır bulundu. Hikmet Y., sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Asuman, bana büyücü olduğunu söylediği Mehmet H.'nin okuyarak baş ağrımı geçireceğini söyledi. İki kez okumasına rağmen geçmedi. Sonra ortadan kayboldular. Dolandırıldığımı anlayınca şikayetçi oldum. İkisinin de cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

12 YAŞINDAN BERİ DUA OKUYORMUŞ

Sanık Mehmet H. ise suçlamayı kabul etmedi. 12 yaşından itibaren bu işi yaptığını söyleyen Mehmet H., "Kimseyi zorlamadım. Kendisi geldi yardım istedi. Ben de yardım etmeye çalıştım" dedi. Asuman S. de olayla bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Duruşma ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı