6.5 YILDIR AİLESİ ORTAYA ÇIKMAYAN UMUT SOKAĞA ÇIKTI

6.5 YILDIR AİLESİ ORTAYA ÇIKMAYAN UMUT SOKAĞA ÇIKTI

Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızdan yardım istiyorum. Yazışmaların bir an önce bitirilmesi gerekiyor ki Umut ameliyat olabilsin."

Erol AKKIR/ANTALYA

ANTALYA'da 6.5 yıl önce trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen, hastanedekilerin 'Umut' adını verdikleri 23 yaşındaki genç, koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı ve oğullarıyla birlikte tarihi Kaleiçi'ni gezdi, sokak sanatçılarının müziğini dinledi.

KİMLİĞİ HALA TESPİT EDİLEMEDİ

Antalya'da 30 Ağustos 2008 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen, 'Umut'a Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 'Mustafa Öz' adıyla kimlik çıkartıldı. Kemik yaşı hesaplanarak doğum tarihi de belirlenen ve şimdi 23 yaşında olan Umut, o tarihten beri koruyucu anneliğini üstlenen Gülsüm Kabadayı ile yaşıyor. 5 ay önce Samsun'daki tedavisi tamamlanan ve ayaklarından ameliyat olmayı bekleyen Umut, Gülsüm Kabadayı ve oğullarıyla dışarı çıktı. 

KALEİÇİ'Nİ GEZDİLER

Güneşli havayı fırsat bilip kent merkezindeki Kazım Özalp Caddesi'nde alışveriş yapan aile, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti. Ardından tarihi Kaleiçi'ne giden Umut, sokak sanatçılarının müziğini dinledi. Çevredekilerin yoğun ilgi gösterdiği Umut, mimikleriyle etrafındakilere tepki verdi. Umut'un artık oturabildiğini söyleyen koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, şöyle dedi:

"Çok zor günler geçirdik, 2015 yılının ilk günlerinde havanın da güneşli olmasını fırsat bilip sokağa çıktık. Umut artık oturabiliyor. Ancak, ayaklarından ameliyat olması gerekiyor. Umut'un ayağa kalkabilmesi için ameliyat şart. Fakat bu konuda hiç ilerleme olmadı, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızdan yardım istiyorum. Yazışmaların bir an önce bitirilmesi gerekiyor ki Umut ameliyat olabilsin." 

UMUT İYİ HAYATA DÖNDÜ

'Umut'un çevresindekilerle iletişim kurmaya çalıştığını belirten Kabadayı, "7 yıl önce 30 kilo ile hastanedeki servisten çıkmıştık. 2014 yılında hava ambulansı ile Samsun'a gittik. Oradaki özel bir sağlık kurumunda 7-8 ay tedavi gördü ve oturmaya başladı. 5 aydır Antalya'dayız, Umut'un kısa zaman içinde ameliyat olması gerekiyor. O takdirde yürüyebilecek. Yetkililerden o nedenle yardım istiyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı