500 bin liralık korsan cd operasyonu

500 bin liralık korsan cd operasyonu

Üst katta basılan korsan CD'ler, mutfaktaki duvara açılan bir delik vasıtasıyla alt kattaki dükkana gönderiliyor.

*Kadıköy'de, korsan film üreticilerine yönelik yapılan baskında piyasa değeri 500 bin lirayı bulan korsan CD ele geçirildi. Polis ekiplerinin satış yapılan mekan ve çevresinde yaptıkları incelemede,üst kattaki dairede basılan korsan CD'lerin alt kattaki dükkana servis edildiği bir delik bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kadıköy'de korsan CD üretimi ve satışı yapılan bir işyeri olduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Kısa süreli fiziki takibin ardından korsan CD'cilerin çalışma metodunu keşfeden polis baskın için düğmeye

bastı.Söğütlüçeşme Caddesi Mahmut Baba Türbe Sokak üzerindeki bir binanın giriş katındaki korsan CD dükkanı ile üst katındaki daireye baskın yapan polis ekipleri 100 bin korsan CD ele geçirdi.Yapılan aramalarda ayrıca dükkanın üst katında depo olarak kullanılan

dairede korsan CD basımında kullanılan 8 adet çoğaltma cihazı, 2 adet DVD üstü yazma cihazı ve çok sayıda kartonet ele geçirdi. İncelemelerini sürdüren polis, dairenin mutfağında, korsan CD'lerin alt kattaki dükkana servis edildiği bir delik tespit etti.

Baskın sonrasında iki kişi göz altına alınırken, piyasa değeri 500 bin lirayı bulan korsan CD ve ekipmanlara el konuldu.