50 Bin TL Altını Çaldılar,Yakalandılar, İtiraf Ettiler Serbest Bırakıldılar

50 Bin TL Altını Çaldılar,Yakalandılar, İtiraf Ettiler Serbest Bırakıldılar

50 BİN LİRALIK ALTINI ÇALAN ŞÜPHELİLERİN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

50 BİN LİRALIK ALTINI ÇALAN ŞÜPHELİLERİN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ 
 
Hasan DÖNMEZ

KONYA'da 62 yaşındaki Necati Çele, oğlunun evinin kapısını zorlayıp içeri giren ve yaklaşık 50 bin lira değerinde altınları çaldığı iddiasıyla yakalanan 2 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki gösterdi. 
 
Karatay ilçesi Yeni Mahalle civarında dün rutin yol kontrol uygulaması yapan polis 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan 17 yaşındaki A.H., ile 18 yaşındaki M.A.'yı, kısa süren kovalamacanın ardından yakalayarak gözaltına aldı. Üzerlerinden 2 bin 350 lira çıkan şüpheliler yapılan sorgularında geçen pazar günü bir eve girerek hırsızlık yaptıklarını, çaldıkları altınların bir kısmını Kadınhanı İlçesi'ndeki bir kuyumcuya sattıklarını ve uyuşturucu almak için de mahalleye geldiklerini itiraf etti. Poliste sorguları tamamlanan 2 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
Polis, olaya karışan ve altınların diğer kısmının olduğun öne sürülen 3'üncü şüphelinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor. 
 
Altınları çalınan Fatih Çelen'in babası 62 yaşındaki Necati Çelen de, şüphelilerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Çelen, "Ben hastalandım. Bunun üzerine çocuklarım benim yanımdayken evlerine hırsızlar girmiş. Altınları alıp kaçmışlar. Polisler de kısa sürede yakaladı. Ama hırsızlar tutuklanmayarak serbest bırakılmışlar. Şimdi ailem, çocuklarım eve girmeye korkuyorlar" diye konuştu.