5 Yardımcısı da Şikayet Etti

5 Yardımcısı da Şikayet Etti

.

 VALİ YARDIMCILARINDAN VALİYE SUÇ DUYURUSU 

VAN Valisi Aydın Nezih Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri sürüp yer değişterme talebinde bulunan 5 Vali Yardımcısı, Vali Doğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Vali yardımcıları, Vali Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ve tehdit ettiğini ileri sürdü.

YER DEĞİŞTİRME TALEBİNDE BULUNDULAR

Konya'dan 3 ay önce Van'a atanan Vali Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri süren Van Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan, Kasım ayının başında İçişleri Bakanlığı'na şikayet dilekçesi göndererek yer değiştirme talebinde bulundu.

"BU YAPTIĞINIZ NAMUSSUZLUKTUR"

Van Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan'ın Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ı İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği dilekçelerde Vali Doğan'ın kendilerine "Bu yaptığınız namussuzluktur. Sadece biriniz için konuşmuyorum. Hepiniz için konuşuyorum", "Benim çalışma prensiplerim bu. Uydunuz uydunuz, uymayan çeker gider", "Milletvekili sizi şube müdürü bile yapamaz. Üç şık var önünüzde: yer değişikliği, istifa veya prensiplerime uymanız" dediği de ileri sürüldü.

YARDIMCILARININ GÖREV YERİ İDEĞİŞTİ

Büyük yankı bulan olayın ardından İçişleri Bakanlığı'ndan gelen müfettişleri Van'a gelerek inceleme yaptı. Müfettişlerin hazırladığı raporun ardından Vali Yardımcılarının yer değiştirme talebi de onaylandı. Vali Yardımcıları Mehmet Özel Malatya Vali Yardımcılığına, Zafer Coşkun Batman Vali Yardımcılığına, Hakan Alkan Kars Vali Yardımcılığına, Mehmet Yüzer, Şanlıurfa Vali Yardımcılığına, Salih Altun ise Bitlis Vali Yardımcılığına atandı. Van'daki 5 vali yardımcısının yer değişikliğinin ardından Van'a Vali Yardımcılığı görevine ise şu ana kadar kimse atanmadı.

C.SAVCILIĞINA  ŞİKAYET ETTİLER

Yer değiştirme talebi onaylanan 5 Vali Yardımcısı, kendilerine hakaret ve tehdit ettiğini ileri sürerek, bugün Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Çıkışta konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Vali ardımcıları Salih Altun ile Zafer Coşkun, başsavcı ve savcılara veda ziyaretinde bulunduklarını söylemekle yetindi.

Bu arada, vali yardımcalarının verdikleri suç duyurusu dilekçelerinde ise İçişleri Bakanlığı'na gönderdikleri şikayet dilekçesindeki konuların bulunduğu belirtildi. 

Kaynak : dha/dea