5 ÜLKEDEN 35 ÖĞRENCİ SİLOPİ’YE GELDİ

5 ÜLKEDEN 35 ÖĞRENCİ SİLOPİ’YE GELDİ

'Gençler İçin Çözüm Zamanı- Solution Time For Young People' projesi kapsamında

Avrupa Birliği Gençlik Projesi kapsamında ortaklaşa bir program yapıldı.

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi Kaymakamlığı'nın yürüttüğü, 'Gençler İçin Çözüm Zamanı- Solution Time For Young People' projesi kapsamında, 5 ülkeden 35 üniversite öğrencisi, Silopi'ye geldi.

BİR HAFTA ŞIRNAK'TA KALACAKLAR

Silopi'ye gelen 35 yabancı öğrenciye bugün öğlen saatlerinde Silopi Grant Otel'de yemek verildi. Yemekte konuşan Silopi Kaymakamı Suat Demirci, yabancı öğrencilerin bir hafta boyunca Şırnak'ta kalacağını belirterek, "Arkadaşlar bir hafta boyunca Şırnakta kalacaklar ve en iyi şekilde ağırlanacaklar. Kendilerine kültürümüzü ve yöremizi tanıtmak maksadı ile Avrupa Birliği Gençlik Projesi kapsamında ortaklaşa bir program yapıldı. Umarım yurt dışından gelen bu arkadaşlarımız, programlarından memnun kalırlar. Bu şekilde kültürümüzü ve yöremizi en iyi şekilde tanıtmış olacağız" dedi.

Öğrenciler ile İngilizce konuşarak kendisini tanıtan Kaymakam Demirci, daha sonra öğrencilerden kendilerini sırasıyla tanıtmalarını istedi. Tanışma faslından sonra verilen yemeğin ardından Silopi Lisesi folklor ekibi, yöresel kıyafetler ile bölgeye ait oyunları sergiledi. Daha sonra Ukraynalı öğrenciler de kendi yörelerine ait şarkı ve yöresel danslar yaptı.

35 ÖĞRENCİ

Proje koordinetörü Ali Bilgin, projenin AB tarafından finanse edildiği bilgisini vererek, "Gençler için çözüm zamanı adlı projemize Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna’dan toplam 35 üniversite öğrencisi katılıyor. Proje kapsamında öğrenciler 8 gün boyunca Şırnak’ta kalacaklar ve çeşitli yerleri ziyaret edecekler" diye konuştu.

Polonyalı Maciek Kubilus, Türkiye’yi ilk kez ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, başka bir Polonyalı öğrenci Blazej Cyganik ise Türkiye’ye ikinci kez geldiğini, daha önce de Artvin, ve Sakarya’yı ziyaret ettiğini, şimdi ise Şırnak’ta bulunmaktan heyecan duyduğunu anlattı.

 

5 ÜLKEDEN 35 ÖĞRENCİ SİLOPİ’YE GELDİ

5 ÜLKEDEN 35 ÖĞRENCİ SİLOPİ’YE GELDİ

Kaynak:Haber Kaynağı