5 İlde Yolsuzluk Operasyonu; İzmir'de 25 Gözaltı

5 İlde Yolsuzluk Operasyonu; İzmir'de 25 Gözaltı

İhalelere fesat karıştıran ve işlemlerde usulsüzlük yapanlara düzenlenen baskında 25 kişi gözaltına alındı.

İzmir liman işletmelerindeki ihalelerde ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığına yönelik soruşturma sonunda 25 kişi gözaltına alındı. Operasyon sabah erken saatlerde İzmir de başladı ama giderek büyüyor ve İstanbul, Van Hatay ve Ankara'ya da sıçradı. Gözaltıların çoğalmasıbekleniyor.

Liman İşletmelerinde usulsüzlük yapıldığına yönelik bilgiler üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay sonra süren takibinin ardından usulsüzlük yapan kişilerin kimliklerinin belirlenmesiyle operasyona başlandı. İzmir ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu illerde eş zamanlı yapılan baskınlarda, 25 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında İzmir Liman İşletmeleri’nin üst düzey yönetici ve memurlarının da bulunduğu belirtildi. Zanlıların ihalelerde ve işlemlerde usulsüzlükler yapıp istedikleri kişilere verilmesini sağladıkları ileri sürüldü. Zanlıların ifadelerinin ardından yeni kişilerin de gözaltına alınabileceği bildirildi.

Gözaltına alınanlardan birinin İstanbul merkezli bir holding yöneticisi olduğu, limanlardaki ihale ve yolsuzluklarla ilgili soruşturmaya 1 yıl önce başlandığı ve teknik takip yapıldığı da ilk gelen bilgiler arasında…

Hürriyet'in verdiği listeye göre operasyonda gözaltına alınanlardan bazıları şöyle:

İzmir Liman İşletme Müdürü: T.Y.
İzmir Liman İşletme Müd. Yrd: B.B.
İzmir Liman İşletme Müd. Yrd: M.Ö.
İzmir Terminal Şefi: M.A.
İzmir Op. Müd: İ.O.
İzmir terminal Şefi: H.Ç.
İzmir Liman Op. Müd: Ş.A.
Memurlar: N.A.; H.B.
Ankara’dan TCDD Liman Eski Daire Başkan Yrd: Ş.Ç.
İskenderun Liman Müd. Yrd: O.N.

Beyoğlu Holding: M.C.B. Zanlıların ihalelerde ve işlemlerde usulsüzlükler yapıp istedikleri kişilere verilmesini sağladıkları ileri sürüldü. Zanlıların ifadelerinin ardından yeni kişilerin de gözaltına alınabileceği bildirildi.       

Kaynak:Haber Kaynağı