45 ÇOCUĞA TECAVÜZ İDDİASINA "ENSAR VAKFI" AÇIKLAMASI

45 ÇOCUĞA TECAVÜZ İDDİASINA "ENSAR VAKFI" AÇIKLAMASI

2008 yılında şube başkanı tecavüz suçu ile tutuklanan Ensar Vakfı'nın Karaman'da Erkek çocuklara tecavüz etti iddiası ile yargılanan öğretmenle ilgili yaptığı açıklama.

 Karaman'da tarikat evlerinde 45 erkek çocuğuna gönüllü öğretmen tarafından tecavüz edildiği haberlerinde adı geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yakın Ensar Vakfı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı.

ÖĞRETMEN TUTUKLANMIŞTI

Karaman'da olayın ortaya çıkmasının ardından adı geçen öğretmene karşı büyük bir tepki kampanyası başlatılmış ve gözaltına alınmıştı. Suçlanan öğretmenin mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderilmesi sonrası ise sosyal medyda büyük bir kampanya başlatılmış, #EnsarvakfıKapatılsın etiketi ilk sıralara kadar yükselmişti.

TWITTER'DE PATLAMA VE ENSAR VAKFI DEPREMİ HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Sosyal medyada bu tepkinin sürdüğü sıralarda ise yapılan son açıklamada 37 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen Ankara Kızılay'da bombalı intihar saldırısı gerçekleşmişti. Sosyal medyada bir çok kullanıcı ise patlamanın ardından tecavüz olayının unutturulmak istendiğini ileri sürmüş ve protestolarını sürdürmüştü. Olayla ilişkilendirilen Ensar Vakfı ise gelişmelerin ardıdnan bir açıklama yayınladı. Açıklamada tecavüz olayında adı geçen kişinin kısa bir süre vakıfın şube merkezinde gönüllü öğretmenlik yaptığını böne çıkartarak, oalyla ilgili davanın dosyasında gizlilik kararı bulunduğunu hatırlattı. İşte Ensar vakfının o açıklaması.

GİZLİLİK KARARI

Karaman’da, Milli Eğitim’de sınıf öğretmeni olarak görev yapan bir kişinin, bazı öğrencilere yönelik cinsel istismar suçunu işlediği iddiaları üzerine üzerinde gizlilik kararı olan hukuki bir süreç başlamıştır.

 GERÇEK DIŞI İFADELER

Olayın basında ve sosyal medyada yer bulmasıyla suç isnad edilen kişi üzerinden ve bir takım gerçek dışı ifadelerle konu Ensar Vakfı’nı karalama kampanyasına dönüştürülmüştür. Öncelikle bilinmelidir ki olayın faili olarak zikredilen kişinin vakfımızla üyelik dâhil hiçbir irtibatı bulunmamaktadır.Yalnızca 2013 yılında 5 aylık bir süre için gönüllü olarak vakfımız şube merkezinde etüt öğretmenliği görevinde bulunmuş ve o tarihten sonra Ensar Vakfı’nın hiçbir çalışmasında yer almamıştır.  Şu aşamadaüzerinde gizlilik kararı olan dosyadaiddia edilen eylemlerle ilgili Vakfımızı irtibatlandıracak bir bilgiye sahip bulunmamaktayız.  

 Ayrıca suçun şahsiliği ilkesi göz ardı edilerek bir kişi üzerinden yüzbinlerce gönüllüsü olan bir kurumun ve düşüncenin hedef gösterilmek suretiyle iftiralara maruz bırakılması isnat edilen suça ortak olmaktır. Bu iftiraları atanların amacının çocukların istismar edilmesini kınamak değil, inanan insanları itibarsızlaştırmaya çalışmak olduğunu gayet iyi biliyoruz.

  Ensar Vakfı, 37 yıldır bursları, yurt imkânları, ihtisas merkezleri ve yayınları ile ülkemizin dört bir köşesinde vakıf hizmeti sunan, insana hizmet şiarıyla yola çıkmış ve bu hizmetin ifâsını insanı her daim değerli gören bir anlayışla yerine getirmiş bir vakıftır.

  Bu türden bir olayın şüyuunun bile Ensar Vakfı’nın tüm birimleri, tüm üyeleri ve her şeyden önce vakfımızın 37 yıllık muteber geçmişi için kabul edilemez, üstü örtülemez ve peşi bırakılamaz bir olay olduğu herkesçe bilinmelidir. Failin hakkındaki söz konusu iddiaların gerçek çıkması halinde hak ettiği en ağır cezayı alması için gereken mücadeleyi vereceğiz.

  Değerli halkımızın konunun üstüne gidilmesine ilişkin hiçbir endişe taşımamasını, vakıf olarak yaşanan mağduriyeti hepimizin hissettiğini ve tüm gelişmeleri birinci kaynaktan duyuracağımızı, adaletin tecelli edeceğine dair inancımızla birlikte bilinmesini isteriz.

  Bu çirkin hadiseyi kendileri ve siyasi görüşleri için bir fırsata çevirmek isteyenler, Ensar Vakfı'na, yöneticilerine, bağışçılarına ve Ensar camiasına yönelik ahlaksızca bir linç kampanyası başlatmışlardır. Bu iğrenç olayı kullanarak Vakfımızın adını karalamaya çalışan, itibar suikastı için tüm çirkefliklerini ortaya saçan kötü niyetli kişi ve gruplara yönelik hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Önümüze ne tür engeller çıkarsa çıksın değerlerine bağlı bir nesil yetişmesi için hız kesmeksizin daha çok çalışacağız

  Kamuoyuna saygılarımızla arz olunur.

Kaynak:Haber Kaynağı