4 ÜNLÜ "TERÖRE DESTEK" SUÇLAMASI İLE ADLİYEYE ÇAĞRILDI

4 ÜNLÜ "TERÖRE DESTEK" SUÇLAMASI İLE ADLİYEYE ÇAĞRILDI

“Savcının kafasına silah dayayanla #BerkinElvan ı öldüren zihniyet aynıdır. Aynı rezalet, aynı şiddet, aynı pislik…mesajı savcılık oldu.

ilk sırada CNN Türk programcısı gazeteci Mirgün Cabas yer alırken, Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven’in de ‘Terör örgütü propagandası’ yaptıkları iddiasıyla ifadeye çağrılacağı öğrenildi.Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven de aynı soruşturma kapsamında ifade verecek.

ŞİKAYET EDİLMİŞLER

Al Jazeera Turk’ten Selahattin Günday’ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Kiraz’ın iki DHKC üyesi tarafından Çağlayan’daki makam odasında rehin alındığı gün sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarla ilgili  soruşturma başlattı.

MİRGÜN CABAS ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Cabas’ın rehine krizi sürerken Twitter hesabından paylaştığı “Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın” mesajını, Yeni Şafak ve Sabah gazeteleri ‘Teröre destek’ başlıklarıyla vermiş, sosyal medyada tepkiler Cabas’ın çalıştığı CNN Türk ve Doğan Grubu’na da yönelmişti.

Yaşananların ardından bir gün sonra Twitter’dan bir özür metni yayınlayan Cabas, “Dünkü tweetimle üzdüklerimden, başta şehit savcı Kiraz’ın yakınları olmak üzere içtenlikle özür dilerim” demişti.

BANU GÜVEN NEDEN ÇAĞRILDI ?

Gazeteci Banu Güven de, Twitter’dan “Berkin böyle öldürülmeseydi, sonra da en azından etkin soruşturma yapılsa, zanlılar adaletten kaçırılmasaydı, bugunü böyle yaşamayacaktık” diye yazmıştı.

ÜÇ KİŞİ DAHA

Pelin Batu’nun ‘Terör örgütü propagandası’ yapmakla suçlanmasına neden olan tweet şöyle: “Türkiye’de başarı: rehin alınan kişinin öldürüldüğü operasyon. Üç kişi öldü, üç.”
AKP’nin en başarılı olduğu mesele yayın yasağı koymak

TWITTER HESAPLARINDA YAZDIKLARI

Koray Çalışkan ise Twitter hesabından Mirgün Cabas’ın söz konusu retweet’lemiş ve “Adaleti rehin alan AKP hukuk sisteminin en başarılı olduğu mesele rezaletleri hakkinda  halk bilgilenmesin diye yayın yasağı koymak” tweet’iyle rehine krizine ilişkin getirilen yayın yasağına tepki göstermişti.

Çalışkan ayrıca, savcı Kiraz’ın fotoğrafıyla birlikte, “Savcının kafasına silah dayayanla #BerkinElvan ı öldüren zihniyet aynıdır. Aynı rezalet, aynı şiddet, aynı pislik… “ mesajını paylaşmıştı

Kaynak:Haber Kaynağı