4 Ton Altına Rağmen Piyasanın Ateşi Düşmedi!

4 Ton Altına Rağmen Piyasanın Ateşi Düşmedi!

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre;  Darphane’nin 16 Temmuz’a dek piyasaya süreceğini söylediği 4 ton işlenmiş altın piyasaya verilmeye başladı. Ancak bu da Kapalıçarşı’nın ateşini düşüremedi. Piyasaya altın girişiyle fiyatlar az da olsa indi fakat, işçilik maliyetleri olarak alınan farklardan dolay beklenen ucuzlama gerçekleşmedi. Haberde 17 liralık işçilik farklarının 7-8 liralara düşmesiyle piyasalarda normalleşme beklendiği belirtildi. Geçen hafta 150 lirayı bulan çeyrek altın fiyatı, 145 liraya kadar gerileyebildi.
 
Haberde altın fiyatlarını etkileyen işçilik maliyetlerine değinilerek, kuyumcuların alış fiyatlarının sabit olduğu ancak satış fiyatlarının içinde kâra ek olarak altın bastırma maliyeti, kira ve personel giderinin de bulunduğu belirtildi.
 
ÇEYREK YERİNE BİLEZİK
 
Ayrıca 145 liraya satılan çeyrek altının 17 lirasının işçilik maliyeti olduğu, bu maliyetin gram altında 2-3 lira, 81 liralık 22 ayar bilezikte ise 4 ila 6 lira olduğu, sektör uzmanlarının spekülatif olarak fiyatı artan çeyrek altın yerine bilezik satın alınmasını önerdiği ifade edildi.