4 BAKANIN FEZLEKESİNDE GELİŞME

4 BAKANIN FEZLEKESİNDE GELİŞME

Bakalım 24 Nisan'da TBMM'de neler olacak...?

17 Aralık yolsuzluk operasyonu kapsamında hakkında fezleke düzenlenen 4 eski bakanla ilgili AKP ve CHP’nin verdiği soruşturma önergeleri 24 Nisan Perşembe günü görüşülecek. 

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirine, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında CHP’nin verdiği 4, kendilerinin verdiği tek soruşturma önergesinin haftaya görüşüleceğini belirterek, “TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Çarşamba günü özel gündemle toplanacak. Biz önergeleri, 24 Nisan Perşembe günü görüşebiliriz” dedi.

“Önergeler nasıl görüşülecek, birleştirilerek mi ayrı ayrı mı?” sorusuna Elitaş, “Bunun yöntemini henüz belirlemedik. Bu konuda Meclis Başkanlığı ile görüşmemiz gerekecek” karşılığını verdi.

TBMM Başkanlığı da önergelerin nasıl görüşüleceği ve kaç komisyon kurulacağını araştırıyor. TBMM Başkanlığı’na savcılıktan iki ayrı yazının geldiği dikkate alınarak, Bayraktar ile ilgili bir, Çağlayan, Bağış ve Güler ile ilgili iddiaların bir arada olduğu ayrı bir yazının gelmiş olması nedeniyle, iki ayrı Soruşturma Komisyonu kurulması üzerinde duruluyor.

 
 

Kaynak:Haber Kaynağı