4 BAKANA "YÜCE DİVAN" OYLAMASINDA OLAĞANÜSTÜ HAL

4 BAKANA "YÜCE DİVAN" OYLAMASINDA OLAĞANÜSTÜ HAL

CHP Oylama hilesi için önerge verdi, MHP yönetimi Lütfü Türkkan'a yurt dışından oylamaya yetişmesi için çağrıda bulundu.

Meclis Genel Kurulu'nda bugün AK Partili 4 eski bakan hakkında yapılacak 'Yüce Divan' oylamasıyla 17-25 Aralık'a son nokta konulacak.Partiler oylamaya ilişkin son hazırlıklarını yapıyor. AKP'nin fire vermemesi için çok yoğun çalışma yaptığı dün sarayda yapılan toplantıda bu konuda bakanlara kuşkulu Mileltvekilleri ile ilgilenmeleri konusunda görev verildiği söylentileri var. CHP bir önerge ile baskı altında bulunana AKP Mileltvekillerinin oylarını resmini çekmelerini önleme girişiminde bulunduğu öğrenildi.

MHP YURTDIŞINDAN MİLLETVEKİLİNİ OYLAMA İÇİN GERİ ÇAĞIRDI

TBMM Genel Kurulu'nda bugün yapılacak 4 eski bakan ile ilgili Yüce Divan oylaması öncesi İngiltere'de bulunduğu belirtilen MHP milletvekili Lütfü Türkkan'a parti yönetimi oylamaya yetişmesi için çağrıda bulundu. Türkkan'ın yetişmesi halinde MHP'nin oylamaya tam kadro katılacağı öğrenildi.

TARİHİ OYLAMA

Bugün Meclis'te tarihi bir oylama var. Genel Kurul'da 4 eski bakanın Yüce Divan'a gidip gitmeyeceği oylanacak. Peki bu oylama nasıl yapılacak? Meclis Genel Kurulu'nda haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan 4 eski bakan hakkında oylama yapılacak. Oylama her bakan için ayrı ayrı ve gizli yapılacak...

Gizli oylamada, üzerinde herhangi bir işaret bulunmayan farklı renklerdeki yuvarlak oy pusulaları kullanılacak.

Beyaz renkli pusula olumlu, yeşil renkli pusula çekimser, kırmızı renkli pusulu olumsuz oy anlamına geliyor.

Bu oy pusulaları kabinlerdeki kutulara atılacak. Bakanların Yüce Divan'a sevki yönünde karar için 276 oyun "beyaz" olması gerekiyor. Oylama sonucunda AKP'nin çok az fire vereceği ve 4 Eski Bakanın Yüce divan'a gönderilmeyeceği bekleniyor.

BAKANLAR NEYLE SUÇLANMIŞTI

-Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet, Türk Ceza Kanunu (Tck) 204-Resmi belgede sahtecilik, Tck 252-Rüşvet

- Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler: TCK-204 Resmi belgede sahtecilik, TCK-255 Nüfuz ticareti, TCK-252 Rüşvet, TCK-285 Gizliliğin ihlali.

- Eski Ab Bakanı Egemen Bağış: TCK-255 Nüfuz ticareti, Tck 252-Rüşvet.

- Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: TCK-255 Nüfuz ticareti, TCK-251 Görevi kötüye kullanma, Tck 252-Rüşvet.

Kaynak:Haber Kaynağı