4 BAKAN İLE İLGİLİ KOMİSYON KARARI AÇIKLANDI

4 BAKAN İLE İLGİLİ KOMİSYON KARARI AÇIKLANDI

17 Aralık soruşturması ardından haklarında fezleke düzenlenen 4 eski bakan hakkında kurulan komisyon kjararını verdi

GÜNCELLEME 17:32

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ardından TBMM'de kurulan ve 4 eski bakan hakkında Yüce Divana'a sevk oylamasını gerçekleştiren komisyondan red kararı çıktı. + eski bakan yüce divan'a gönderilmeyecek. Ancak muhalefetin önerge verip TBMM'de oylama yapılmasını sağlama seçeneği var. Komisyonda daha önce toplu halde çekilen HDP milletvekillerinin ardından muhalefet azınlığa düşmüş, HDP'li Milletvekilleri AKP ile gizli anlaşma yapmakla suçlanmışlardı. Sonuçta Meclis Soruşturma Komisyonu 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanmasını reddetti. Karar, komisyondan 5'e karşı 9 oyla çıktı.

İşte toplantı öncesi ileri sürülen iddialar

TÜRKİYE NEFESİNİ TUTMUŞTU

Dört eski Bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu toplantısı başladı.Türkiyenin gözü kulağı bu toplantıda. AKP toplantıdan çıkacak sonuç için ikiye bölünmüş durumda. Toplantıda çoğunluğu bulunan AKP Milletvekilleri kararda etkili olacaklar. Ortada çok sayıda iddia spekilasyonu var. Bunların başında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 Bakanın Yüce divanda aklanması seçeneğine sıcak bakmadığı yönünde ileri sürülen iddiaları ileri sürülmüştü. Şimdi siyasi çevrelerin tepkisinin ne olacağı bekleniyor.

ERDOĞAN'DAN TALİMATLAR GELMİŞ

Komisyonun CHP’li üyelerinden Erdal Aksünger, iktidara yakın gazetelerin “Yüce Divan darbeye destek olur” yönündeki manşetlerini ise “algı yönetimi” olarak değerlendiriyor. Aksünger, “Zaten her şeyi darbeye sokuyorlar, ama yolsuzluklar o torbaya sığmaz. Erdoğan’dan talimatlar gelmiş herkese. Havuz medyasına, milletvekillerine, Başbakan’a talimatlar gelmiş. Algı yaratıp tüm kamuyounu bir yere yönlendirmeye çalışıyorlar” diyor.

Kaynak:Haber Kaynağı