4 AYLIK EVLİ ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'UN ATEŞİ AYDIN'A DÜŞTÜ

4 AYLIK EVLİ ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'UN ATEŞİ AYDIN'A DÜŞTÜ

Geçen 15 Ağustos'ta evlendiği öğrenilen şehit Karabacaklı'nın eşi Gülşah Karabacaklı'nın ise yaşadığı Ankara'da acı haberi aldığı öğrenildi.

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde gece PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan 1 asker, hastanede şehit oldu.

BARİKAT KALDIRMA ÇALIŞMALARI SIRASINDA

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı sürerken, dün gece çatışmalar çıktı. Sur'un Fatih Mahallesi Yıkık Kaya Sokak içinde teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1 asker ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı asker yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "3 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonda saat 22.25’te, bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

AYDIN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın (29) Aydın Karacasu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

63837_3258_04012016131957_10.jpg

 

Şehidin Türk bayrağı asılan baba evi, taziye ziyaretine gelenlerin akınına uğradı. Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyon kapsamında çıkan çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı, şehit düştü. 6 yıllık uzman çavuş Karabacaklı'nın şehadet haberi bugün saat 02.00 sıralarında, Karacasu ilçesi Cumaönü Mahallesi'nde yaşayan ve bir firmada süt toplama işi yapan babası Avni Karabacaklı (50) ve evhanımı olan annesi Meryem Karabacaklı (52) ile Karacasu Belediyesi'nde işçi kardeşi Kemal Karabacaklı'ya Aydın İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen askerler tarafından verildi.

63837_3258_04012016131957_19.jpg

Acı haberi alınca fenalaşan şehidin babası Avni Karabacaklı ve annesi Meryem Karacaklı'ya evin önünde hazır bekletilen 112 ambulansındaki sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Geçen 15 Ağustos'ta evlendiği öğrenilen şehit Karabacaklı'nın eşi Gülşah Karabacaklı'nın ise yaşadığı Ankara'da acı haberi aldığı öğrenildi.

6 GÜN ÖNCE GEÇİCİ GÖREV İLE GİTMİŞ

63837_3258_04012016131957_21.jpg

6 gün önce geçici görevle Ankara'daki birliğinden Diyarbakır'ın halen sokağa çıkma yasağının devam eden ilçesi Sur'a gönderilen Kenan Karabacaklı'nın cenazesinin bugün Diyarbakır'daki törenin ardından, önce Denizli Çardak Havalimanı'na getirileceği, buradan da toprağa verilmek üzere memleketi olan Aydın'ın Karacasu ilçesine gönderileceği bildirildi. Ailesinin iki çocuğundan biri olan şehit Karabacaklı'nın cenazesinin yetişmesi halinde bugün ikindide toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı