4 Ay İçerisinde 7-7.9 Deprem Bekliyoruz

4 Ay İçerisinde 7-7.9 Deprem Bekliyoruz

PEŞPEŞE DEPREM KEHANETLERİ

Korkunç iddia!.. 'Türkiye'de 4 ay içinde 7 ile 7.9 şiddeti arasında deprem olacak!'
 
KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, istatistiklere göre Türkiye'de bu yılın son üç ayı veya 2014 yılı başlarında 7 ile 7.9 şiddeti arasında deprem olması ihtimali bulunduğunu iddia etti.
 
AFAD'DA 7.3 BEKLİYORUZ DEMİŞTİ
 
 
AFAD'DA bir kaçgün önce ayrıntılı bir açıklama yaparak 7.3 şiddetinde bir deprem beklendiğini duyurmuştu. Kesin bir tarih vermeyen AFAD'dan dr. Muratt Nurlu hazırlık yaptıklarınıda açıklamasına eklemişti.
Doğu Anadolu’da son 10 günde üst üste yaşanan depremler, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nı (AFAD) da harekete geçirdi. Star gazetesinden Erdinç Akkoyunlu’nun haberine göre AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Doğu Anadolu için özel çalışma başlattıklarını açıkladı.
Doğu Anadolu’da son 10 günde üst üste yaşanan depremler, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nı (AFAD) da harekete geçirdi. Star gazetesinden Erdinç Akkoyunlu’nun haberine göre AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Doğu Anadolu için özel çalışma başlattıklarını açıkladı.TIKLAYINIZ

İSTATİSTEKLERE GÖRE 9 AY İÇERİSİNDE OLACAĞI SANILIYOR
 
 Son 100 yıla bakıldığında dünyada 7 ve üzerinde şiddette yılda ortalama 17 deprem yaşandığını belirten Prof.Dr. Osman Bektaş şunları söyledi:
 
"Bu yıl ise henüz 11 deprem yaşamışız. Buna göre 6 depremimiz eksik. Son 10 yılın istatistiki verilerine baktığımız zaman diyoruz ki; yüzde 95 olasılıkla dünyanın yılın geri kalanında yaşayacağı büyük deprem sayısı 2 ile 5 arasındadır. Bu depremlerden biri de Türkiye'de yaşanabilir. Doğu Anadolu'da deprem olabilir."
 
Yılın son 3 ayında veya 2014 yılının başlarında deprem ihtimalinin yüksek olduğunu kaydeden Bektaş şöyle devam etti:
 
"AFAD yetkilileri de Doğu Anadolu'da bir deprem beklediklerini açıkladı. Bu bilgiyi hangi verilere dayandırdıkları belli değil. Ama bu tüm veriler bizi kaygılandırıyor. Son 9 aylık depremselliğe baktığımız zaman, Doğu Anadolu'da gerçekten, 4 ve 4'ten büyük depremlerde, Kuzey Anadolu fayında ve Doğu Anadolu fay sistemi uçlarında kümelenme görüyoruz. İstatistiksel olarak yılın son 3 ayında veya 2014 yılının başlarında dünyanda ve Türkiye'de 7 ile 7.9 şiddeti arasında deprem olma olasılığı vardır. Ama hiçbir zaman, zaman ve yer gibi kesin bilgiler vermek mümkün değildir."