4.6'LIK DEPREM GECEYİ SOKAKTA GEÇİRTTİ

4.6'LIK DEPREM GECEYİ SOKAKTA GEÇİRTTİ

Peşpeşe gelen artçı depremler yüzünden ilçe halkı geceyi sokakta geçirdi

 

GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe kapılan vatandaşlar, evlerinden dışarı çıktı.
AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi tarafından merkez üssü Nurdağı'nın Durmuşlar Mahallesi'nde saat: 20.44'te 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Yerin 7.67 kilometre derinliğinde meydana deprem nedeniyle vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde hasar ve yaralı olup olmadığı araştırılıyor.

1 EVDE ÇATLAK OLUŞTU, ARTÇILAR SÜRÜYOR

Nurdağı İlçesi'nde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem, paniğe neden oldu. İlk depremin ardından aralıklarla 5 ayrı sarsıntının daha yaşandığı ilçede yaşayanlar, evlerinden çıkarak cadde ve sokaklarda ateş yakarak beklemeye başladı.

AFAD ve belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmada depremin merkez üssü Durmuşlar Mahallesi'ndeki bir evde kısmen çatlak oluştuğu, kimsenin yaralanmadığı bildirildi. Bölgede inceleme yapan Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, evde çatlak meydana gelen aileyi tahliye edeceklerini söyledi. Vatandaşlar ise deprem nedeniyle tedirgin olduklarını ve evlerine girmeye korktuklarını belirttiler.


Kaynak:Haber Kaynağı