300 Liralık Uşak, Volkan Konak

300 Liralık Uşak, Volkan Konak

.

KUZEYİN OĞLU ANLATTI

Karadenizli ünlü sanatçı Volkan Konak, Hürriyet gazetesinden İzzet Çapa’ya hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuzeyin oğlu diye bilinen ünlü türkücü samimi itiraflarıyla hayatını böyle anlattı.

DOKTOR  300 LİRA İSTEYİNCE..

Volkan Konak, “Dokuz kardeşiz; 3 erkek, 6 kız… Anam bana hamile kalınca ‘yeter bu kadar’ diyor, beni aldırmak için doktorun yolunu tutuyor.” ifadesini kullanarak esprili bir şekilde “Doktor kürtaj için 300 lira istemiş. Bu, bizimkiler için büyük para… Anam da ‘Sana 300 lira vereceğime ben bu çocuğu doğurur büyütürüm, daha iyi’ demiş. 300 liralık uşak da bu kadar olur, idare edin işte.” diye anlatıyor dünyaya gelişini.

İSMET PAŞA'NIN KANKASI DEDEM !

Kendisinde olan muhalefetin genetik olduğunu belirten Konak, “Rahmetli dedem Neşat Karahasanoğlu, İsmet Paşa’nın kankasıydı ve CHP’de 17 sene belediye başkanlığı yaptı. Babası molla eğitimi almış, Fransızcası ve Arapçası mükemmel olan Fehmi Hafız’dır. Bizi okuldan alıp Zigana Dağları’na götürür; Fransızca, İspanyolca, Türkçe şiirler okurdu. Edebiyata ilk onun sayesinde böyle mayalandım…” diye anlatıyor.

MEZARLIKTA TÜRKÜ OKUDUM 

Hayatında babasının ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Konak, “ Babamın mezarına geceleri gider sevdiği türküleri okurum, başarılarımı ya da başarısızlıklarımı anlatır, dertleşirim. Bir seferinde mezarının başına ışık bağlayıp üç gün orada yattığım bile oldu. Bizim oralarda; İstanbul’daki gibi 5-10 dakika durulmaz mezar başında.” şeklinde konuşuyor.

“Babanın seni duyduğunu düşünüyor musun?” sorusuna şöyle cevap veriyor: “Düşünüyorum… Toprağın altından sessiz bir çığlık gelir. Önemli olan onu duyabilmek. Ben o çığlığı duyanlardanım. Kim bilir, belki de… Hatta köyde “Mezarlara şarkı söylüyor’ diye espri konusu bile oldum. Ben de onlara ‘Buradakiler istek yapmıyorlar, arkamdan konuşmuyorlar, ne söylersem dinliyorlar. Böyle seyirciye kurban olayım” diye cevap verdim. Şaka bir yana mezarlıklar ruhumu terbiye ediyor benim.”