30 AĞUSTOS'TA ENGELLERİ AŞTILAR

30 AĞUSTOS'TA ENGELLERİ AŞTILAR

KOCAELİ'ninı Gölcük İlçesi'nin Değirmendere semtinde faaliyet gösteren bir sualtı sporları merkezinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bu yıl ikincisi yapılan 'Engelsiz Mavi Körfez Şenliği' etkinliğine katılan engelli vatandaşlar çeşitli...

KOCAELİ'ninı Gölcük İlçesi'nin Değirmendere semtinde faaliyet gösteren bir sualtı sporları merkezinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bu yıl ikincisi yapılan 'Engelsiz Mavi Körfez Şenliği' etkinliğine katılan engelli vatandaşlar çeşitli su sporları aktivitelerinde bulundu.

BİRDEN FAZLA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Değirmendere Spor Sualtı Topluluğu (DESSAT) da Engelli Dalış Eğitmenliği yapan ve aynı zamanda Değişken Ağırlık Dünya Serbest Dalış Rekortmeni olan Ufuk Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında İstanbul ve Kocaeli'nden katılan 30 kişilik engelli ile birlikte '2'nci Engelsiz Mavi Körfez Şenliği'nde rüzgar sörfü, ringo, yelken sporu ve tüplü dalış yaptı. Engelli vatandaşlara aileleri de etkinlik boyunca eşlik etti.

dha-dc86f9d811df89ca4f3519464a7233ac-4-t.jpg

AVM İNŞAATI KAZISI ENGEL ÇIKARTTI

Değirmendere Spor Sualtı Topluluğu (DESSAT) da engellilerin kullandığı yol geçen ay bir AVM inşaatı nedeniyle kapatılınca, engelliler spor kulübüne ulaşmakta sıkıntı yaşadı. Şenliğe katılmaya gelen tekerlekli sandalyeli engelliler, merdivenlerden taşınarak spor kulübüne güçlükle indirildi.

dha-dc86f9d811df89ca4f3519464a7233ac-3-t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı