3.Ulusal Antalya Karikatür Yarışması Sonuçlandı

3.Ulusal Antalya Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Şiddet’i çizmek…

Şiddet’i çizmek…

Hakan Derman


3. Ulusal Antalya Karikatür Yarışması sonuçlandı. Yarışmanın bu yılki teması şöyleydi: “Şiddet Toplumu Olduk”. Konu şiddet olunca kadın ve çocuklardan gelen karikatürlerin sayısında artış olduğu gözlendi. Yarışmada dereceye giren ilk üç arasında bir kadın çizer de yer aldı.
3. Ulusal Antalya Karikatür Yarışması’nda birinciliğe Halit Kurtulmuş’un yapıtı değer görüldü. Bayram Bağcı ikinci, Hümeyra Altunışık’ın yapıtı ise üçüncülüğe değer görüldü. Aytur Şahinbay ve Ali Bulca mansiyon kazanırken; Cafer Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü; Tufan Burhan İleri, Güngör Kabakçıoğlu Özel Ödülü; Recep Özcan ise Seçici Kurul Özel Ödülü’nü kazandı.

Çizer Ercan Akyol, Sitemiz Editörü Ferit Avcı, Cihan Demirci, Cumhuriyet Gazetesi çizeri Kamil Masaracı ve Çizer Akdağ Saydut’tan oluşan Seçici Kurul, 18 yaş altı gençleri karikatür sanatına özendirmek amacıyla, özel ödüller de verdi. 11 yaşındaki Leyla Demir, 12 yaşındaki Eda Su Albayrak ve Ekin Devrim Karacagil, 14 yaşındaki Tibet Fırat, 15 yaşındaki Yaman Tümer ve Irmak Beyaz’ın yapıtları Seçici Kurul Özel ödüllerine değer görüldü.

Karikatür yarışmalarının amacı, sanatsal karikatürler üretilmesine aracı olmak, karikatür sanatında yeni isimler ortaya çıkarmasına öncülük etmek ve daha da önemlisi gençlere karikatür sanatına yönlendirmektir. 3. Ulusal Antalya Karikatür Yarışması’da bu işlevi en iyi şekilde yerine getirdiğini gördük. Genç çizerlerin yanı sıra bayan çizerlerde bu yarışmaya büyük ilgi gösterdi. Yarışmaya 215 çizer, 387 yapıtıyla katıldı.
Seçici Kurul üyeleri, yarışmaya katılan 18 yaş altı karikatürlerde gerek konu, gerekse çizim tekniğinde başarı çıtasının yükseldiğini belirttiler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanında başarılı ve önemli etkinliklere imza atan bir belediyemiz. Yerel belediyeler karikatür yarışmalarını uluslararası alanda düzenlerken, Antalya gibi dünyaca ünlü vizyona, olanağa ve daha da önemlisi karikatür sanatına değer veren Prof. Dr. Mustafa Akaydın gibi bir Belediye başkanına sahip bir şehir neden uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapmasın?