3 ŞEHİDİN KİMLİKLERİ VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU

3 ŞEHİDİN KİMLİKLERİ VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU

Güneydoğuda şiddet tırmanıyor

VALİLİK ŞEHİTLERİN MEMLEKETLERİNİ AÇIKLADI (22:28)

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki saldırıyla ilgili Hakkari Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin Konya Çeltik, Jandarma Er Ramazan Köse'nin Artivin Borçka, Jandarma Er Yunus Yılmaz'ın ise Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: 'İlimiz Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında saat 16.00 sıralarında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur bir saldırı sonucu Yüksekova ilçesi Haruna Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, (Konya/Çeltik) Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin/Borçka), Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl/Karlıova) şehit olmuşlardır. Bu menfur saldırının aydınlatılması ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.'

KILIÇDAROĞLU'UNDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki saldırıda şehit olan 3 güvenlik görevlisi için Twitter'dan taziye mesajı yayınlandı.
Kılıçdaroğlu, mesajında, "Gün bitmeden bir acı haber daha geldi. Hakkari'de gerçekleşen hain bir saldırı sonucu 3 askerimiz şehit oldu. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" ifadelerine yer verdi.

 

GÜNCELLEME 20:00 İTİBARİYLE İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA

Hakkari'nin Yüksekova'da 3 askerin şehit edildiği saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklamalarda bulundu.

CİDDİ BİÇİMDE ÇALIŞIYORUZ

Ala yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağolsun. Hakkari Yüsekova'da alışverişe çarşıya inen bir uzman jandarmamızı ve iki jandarma erimizi hunharca şehit emişlerdir. Yüzü maskeli 2 kişinin olduğu tespit edildi. Onlar jandarma çavuşumuzu ve iki jandarma erimizi tabancayla vurarak şehit etmişdir. Şehitlerimise Allah'tan rahmet yakınlarımıza başsağlığı diliyorum. Milletmizin başı sağolsun. O kişlerin yakanlanması için gereken yapılıyor. 2 kişi yapan ve şu anda yakalanmaları için ciddi biçimde çalışıyoruz" diye konuştu.

3'Ü DE ŞEHİT OLDU

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan 3 güvenlik görevlisi ağır yaralandı. görevlilerin tedaviye alındığı hastaneden edinilen bilgide 3 'ününde şehit olduğu öğrenildi

SİVİL KIYAFETLİ ASKERLERE SİLAHLI SALDIRI

Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli 3 güvenlik görevlisine silahlı saldırıda bulundu. Ağır yaralanan 3 kişi, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı ancak kurtarılamadı

GENEL KURMAY AÇIKLAMASI

"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

ENSELERİNDEN VURMUŞLAR

Ajanslardan ulaşan fotoğraf ve bilgilerde 3 askerin sivil kıyafetler ile kaldırımda yürüken enselerinden vuruldukları yer alıyor. İşte buzlamadan veremediğimiz o iğrenç katliamın fotoğraflarından sadece birisi.

251020141835304534805_2.jpg

GÜVENLİK GÜÇLERİ SIKI TEDBİRLERE BAŞVURDU GERGİNLİK ARTABİLİR

52795_33477_25102014171130_3.jpg

EŞGALLERİ BELİRLENDİ

Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. 

İŞTE OLAYIN ARDINDAN GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı