3 PKK'lı Kadına Suikastın Şifreleri Roma'dan

3 PKK'lı Kadına Suikastın Şifreleri Roma'dan

Paris’te PKK’ya suikastte önemli detay
ARALARINDA kuruculardan Sakine Cansız’ın da bulunduğu 3 PKK’lı kadının öldürülmesine ilişkin İtalyan gazetesi La Repubblica, çok önemli bir detay aktardı. “Örgüt içi hesaplaşma mı?” teorisini güçlendirecek bilgiye göre, suikastın gerçekleştiği binanın birinci katına ancak şifreli bir sistemle girilebiliyordu. 
Esma Çakır - Roma 
10.01.2013 12:48
 
Ülkenin ana akım gazetelerinden La Repubblica, şimdiye kadar elde edilen bilgiler ışığında Paris polisinin, olayın bir örgüt içi hesaplaşma olduğunun güçlü bir ihtimal olduğu yönünde bilgi aktardığını vurguladı.
 
3’lü suikastın, Türkiye’nin İmralı’yla başlattığı barış görüşmelerinin akabinde gerçekleştiğine dikkat çeken gazete, başlarından vurulan Sakine Cansız ile Leyla Söylemez’in, öğleden sonra Fidan Doğan’la buluşmak üzere suikastin gerçekleştiği binanın birinci katına gittiklerini aktararak, “Yani, sadece girilen bir şifreyle ve dahili telefon sistemiyle erişilebilen kata” diye not düştü. 
 
Gazete bu nedenle, öldürülen kadınların, suikastçılarına kapıyı açmış olma ihtimalinin güçlendiğine dikkat çekti. Haberde ayrıca, binanın girişinde, Gare du Nord’da bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu’na ait herhangi bir tabela da bulunmadığı da ifade edildi. 

ÇOK STRATEJİK BİR SUİKAST
 HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ