3. Köprü Yapımındaki Ağaç Katliamının Belgesi

3. Köprü Yapımındaki Ağaç Katliamının Belgesi

3. Köprünün çalışmalarının geldiği son duruma ait fotoğraflar, gerçekleştirilen ağaç katliamının boyutlarını da gözler önüne serdi.





1.5 Milyon Ağaç Kesilecek İddiası

Kamuoyunda; yapılmasından, güzergahına, adının ne olacağından, çevreye vereceği büyük zarar ve çözüm getirip getirmeyeceğine kadar birçok kez tartışma konusu olan 3. Köprünün çalışmalarının geldiği son duruma ait fotoğraflar gerçekleştirilen ağaç katliamının boyutlarını da gözler önüne serdi.

Bir internet sitesinde yayınlanan bu fotoğraflar, yıllardır gündemden düşmeyen 3. Köprü  tartışmalarının temel  endişesini  açıkça ortaya koyuyor. 29 Mayıs’taki temel atma töreninin ardından köprü çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte katliamın boyutları azımsanmayacak bir düzeye erişti.





























Otoyolun geçmesi için yok edilen ormanların bulunduğu bölgeye Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "bakım alanıdır" levhaları asılmış, halk kandırılmaya çalışılmaktadır. 


Ne Kadar Ağaç Kesileceğini Saymadım

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kesilecek ağaç sayısının bir ila bir buçuk milyon olduğu iddiaları üzerine  yaptığı açıklamada “Ne kadar ağaç kesileceğini saymadım, olabilecek asgari düzeyde zaruri olanı neyse yapılacak ama kat kat fazlasının dikileceğinden kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasını yapmıştı.























Yapılacak olan otoyollar kırmızı noktalar ile vurgulanmıştır. Görüntü Karayolları Genel Müdürlüğü'nün web sayfasından alınmıştır. Otoyollar bu haliyle trafiği rahatlatmak yerine yeni yerleşim yerlerine yol götürmek amacındaymış gibi gözükmekte.

Fotolar Kaynak: 
http://www.koprufotograflari.com/