3. KÖPRÜ EYLEMİ; "KATİL KÖPRÜ"

3. KÖPRÜ EYLEMİ; "KATİL KÖPRÜ"

Eylemciler, köprü çıkışındaki yola, ‘Katil Köprü’ yazdı.Kuzey...

KUZEY Ormanları Savunması, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yürütülen çalışmaların durdurulması talebiyle, Sarıyer Garipçe Köyü mevkiinde eylem yaptı. Eylemciler, köprü çıkışındaki yola, ‘Katil Köprü’ yazdı.

KUZEY ORMANLARI DİRENECEK

Kuzey Ormanları Savunması üyesi yaklaşık 50 kişi, 3. köprü ve bağlantı yolları için çalışmaların sürdüğü Garipçe Köyü mevkiine geldi. Bir grup köprü şantiyesinin girişinde, başka bir grup ise çalışmaların sürdüğü yolda toplandı.

KATİL KÖPRÜ YAZDILAR

Buraya plastik boyayla ‘Katil Köprü’ yazan grup, ‘Kuzey Ormanları Direnecek’ yazılı pankart açarak yürümeye başladı. Üst geçitten toplanan üçüncü grup ise, ‘Kibrin Anıtı 3. Köprü’ yazılı pankart açıp, “3. Köprü cinayettir”, “Köprü yapma boşuna yıkacağız başına” sloganları atarak arkadaşlarına destek verdi.

ÖZEL GÜVENLİKLE KISA SÜRELİ ARBEDE

Basın açıklaması yapmak için şantiye girişinde bir araya gelmek isteyen eylemcileri, özel güvenlik görevlileri engelledi. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından eylemciler, yolun karşısına geçerek şantiye girişine geldi. Burada grup adına basın açıklamasını Ercan Sıkdokur okudu.

SAVAŞ İLANI

Açıklamada, 3. Köprü ve bağlantı yollarının İstanbul’a nefes veren Kuzey Ormanları’na savaş ilanı olduğu belirtilerek, “3. Köprü projesine başladıktan hemen sonra bu sefer dünyanın en büyük havalimanını yapacağız dediler.

GÖLLERİN ÜZERİNE ÇÖKTÜLER

Kuzey ormanlarında 2. katliam dalgasına giriştiler. Hayvanları yuvasız, orman köylülerini işsiz bırakıp, tepeleri kazıyıp göllerin üzerine çöktüler. Kıyım devam ediyor. Hiçbir inanç dünyası, hiçbir ideoloji, hiçbir adalet sistemi ne sebeple olursa olsun böylesi bir doğa kıyımını açıkça onaylayamaz, onaylamamıştır” denildi.

SUÇLARINIZI ÖRTEMEYECEKSİNİZ

Eylemlerin süreceği belirtilerek, “Burada işlediğiniz suçları örtemezsiniz. Ölüm saçan iş makinelerinizi, üç kuruşa insanlığını satan yalakalarınızı alın ve Kuzey Ormanları’nı derhal terk edin” denilerek açıklamaya son verildi.

Açıklamanın ardından eylemciler slogan atarak dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı