3 haftada 6 astsubay intihar etti!

3 haftada 6 astsubay intihar etti!

TSK, üç hafta içinde sayısı 6 olan astsubay intiharlarını konuşuyor. Sebebin ekonomik koşullar ve mobbing olduğu iddia ediliyor.

Radikal'den Enis Tayman'ın haberine göre art arda gelen astsubay intiharlarına bir yenisi daha eklendi. 24 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen intihar sayısı, dün Ankara Etimesgut'ta kendi silahıyla intihar eden Musa Tunç ile 6'ya yükseldi. Ağır yaralı olan Tunç'un tedavisi devam ediyor. Son üç hafta içinde meydana gelen intiharlarda, 4 astsubay hayatını kaybetti.

Dün Ankara Gölbaşı'nda bulunan Denizli Tugayı'nda görev yapan astsubay Ayhan Özarslan, önce eşinin sonra kendi hayatına son verdi. Özarslan'ın ölümüyle birlikte son 3,5 yıl içinde hayatını kaybeden astsubay sayısı 44'e yükseldi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin( TEMAD) ulaşabildiği en eski tarihli intihar listesi 15 Aralık 1999’da intihar eden emekli astsubay Melih İşcan’la başlıyor. İşcan’ın ölümünden bugüne geçen 14 yıllık sürede 64 astsubay intihar ederken bunlardan sekizinin ekonomik nedenlerle gerçekleştiği belirtiliyor. 13 astsubayın intihar nedeni ise “ailevi sıkıntılar” olarak niteleniyor. Ancak TEMAD’a göre ailevi sıkıntıların altında da ağırlıklı olarak ekonomik gerekçeler ve iş yerinde yaşanan mobbing'in eve taşınması yatıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Emekli Astsubay Derneği TEMAD Başkanı Ahmet Keser, “Ciddi mesleki baskılar, kurum içi adaletsiz uygulamalar, personeli bunaltmaktadır. Bu durum aile içi ilişkilere de yansımaktadır. Astsubaylar adeta cinnet psikolojisi ile yaşamaktadır. Bu duruma TSK’nin ivedi çözüm getirmesi, adaletsiz ve ayrımcı uygulamalara son vermesi gerekmektedir” dedi.