3 Çocuk Derken Bilimsel Konuşuyormuş !

3 Çocuk Derken Bilimsel Konuşuyormuş !

Başbakan 3 çocuk tavsiyesinde haklı

Başbakan 3 çocuk tavsiyesinde haklı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye’nin yaşlanma hızının giderek arttığını söyleyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk yapılması tavsiyesinin bilimsel bir alt yapısı olduğunu savundu. 

Gonca YAĞCI - LONDRA
30.04.2013 08:06
 
 
 Hacettepe Üniversitesi'nin son çıkan raporunun Başbakan Erdoğan'ın söylediği her şeyin bilimsel altyapısını ortaya koyduğunu anlatan Şahin, "Raporun ardından toplum Başbakan’ın ne demek istediğini çok daha iyi anladı. Özellikle son çıkan TÜİK raporunda da yüzde 2,06'ya düşmüş durumdayız. Yüzde 2'nin altı çok hızlı bir yaşlanma alt yapısı. Bilim ve akıl ne diyorsa, ön yargısız, bu ülkenin geleceği için hep birlikte doğruyu yakalamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İngiltere’nin başkenti Londra’daki temasları çerçevesinde bu kentteki Türk Sivil Toplum Örgütleri’nin temsilcileri ile Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Konuşmasında bakanlık olarak yeniden yapılandıklarını ifade eden Bakan Şahin, ekonomik büyümenin insan odaklı büyüme ile gerçekleşmesi gerektiğini ifade ederek zengin ile fakir arasındaki uçurumu azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.
Türkiye’deki eğitim sistemindeki değişime de değinen Bakan Şahin, kızların üniversitede okuma oranını yüzde 19’dan yüzde 40’lara çıkardıklarını, üniversite mezunlarının kızların iş bulma oranının da yüzde 70’i bulduğunu kaydetti.
 
"İNGİLTERE'DEKİ KADINLARIN POZİSYONU NEYSE TÜRK KADININ POZİSYONU DA O" 
Anayasa başta olmak üzere birçok yasayı kadınların lehine dönüştürecek şekilde düzelttiklerine dikkat çeken Şahin, "Şu anda hukuk devleti normlarında İngiltere’deki kadınların pozisyonu neyse Türk kadının pozisyonu da o duruma geldi. Biz şu anda bir ileriki aşamadayız ülke olarak" diye konuştu.
 
EN ÇOK İZLENEN DİZİYE EN ÇOK ŞİKAYET GELİYOR
Türkiye’deki şiddet içerikli dizilerle ilgili sorulan bir soru üzerine Bakan Şahin, yapılan araştırmada bu tür dizelere yüzde 80 şikayet geldiğini ancak RTÜK’e şikayet oranının sadece yüzde 2.5 olduğunu belirterek şöyle konuştu:
 
"Halk bunu izlemek istemiyor, zararlı görüyor ama yüzde 2,5 şikayet var. Reytinglere baktığınız zaman en çok şikayet edilen diziler, en çok izlenen diziler. Halkımız 'ben bunun zararını görüyorum ama izlemeye de devam ediyorum bize yardımcı olun' diyor. O yüzden bilincin artması, farkındalığın yükselmesi çok çok önemli."
 
Bakan Şahin, toplantının sonunda Türk Sivil Toplum Örgütleri’nin temsilcilerinin İngiltere’de yaşayan Türklerle ilgili sorunlarını ve önerilerini dinledi.