3 bin 320 hakim ve savcının görev yeri değişti

3 bin 320 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesi yayımlandı.

HSK daha önce yaz kararnamesinin 11 Temmuz'a kadar yayımlanacağını açıkladı. Ancak Yargıtay ve Danıştay üyeliği seçimleri nedeniyle bu tarih üç kez ertelendi. HSK Genel Kurulu, 16 Temmuz'da Yargıtay'a 100, Danıştay'a 12 yeni üye seçti. Yüksek yargı seçimlerinin yapılmasının ardından HSK 1. Dairesi kararname çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Daire üyeleri birkaç saat önce yaptığı son toplantıda kararnameye son şeklini verdi.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, kararname ile 3 bin 320 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Yargıtay  ve Danıştay üyesi seçilen isimlerin yerlerine görevlendirmeler yapıldı. Özellikle Yargıtay üyesi yapılan isimlerin önemli bir kısmı FETÖ ve darbe yargılamalarında görev yapan isimler arasında yer alıyordu. Kararname ile çok sayıda il ve ilçe başsavcısı ile komisyon başkanı da değiştirildi. FETÖ ile mücadele önemli görevler üstlenen bazı hakim ve savcılar terfi ettirilerek, başsavcı vekili yapıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na son olarak Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan deneyimli Başsavcı Ömer Faruk Aydıner getirildi. Ankara ve İstanbul Başsavcıları ise değişmedi.

Sakarya ve Konya’da iki yeni Bölge Adliye Mahkemesi faaliyete geçirildi. Bu mahkemelere 151 hakim savcı görevlendirildi.

Kararname ile kısa bir süre önce 100 yeni üye atanan Yargıtay’a 150 dolayında tetkik hakimi takviyesi de yapıldı.

İlgili Haberler