“3 BAKAN DA İSTİFA ETSİN“

“3 BAKAN DA İSTİFA ETSİN“

“Keşke Başbakan ‘tuzak’ ya da ‘milli irade’ diyeceğine dosyanın içeriğinden söz etseydi”

Gazeteci Nazlı Ilıcak, polis operasyonlarına ilişkin her zamanki tavrını tekrarlayarak, 'iddialar çok ciddi' dedi ve üç bakanı istifaya çağırdı. Ilıcak Başbakan'ı ise “Keşke Başbakan ‘tuzak’ ya da ‘milli irade’ diyeceğine dosyanın içeriğinden söz etseydi” sözleriyle eleştirdi.

İstanbul ve Ankara’da polisin düzenlediği yolsuzluk operasyonuna ilişkin Başbakan Erdoğan’dan gelen açıklamaları değerlendiren Ilıcak; “Keşke ‘bakanım bile olsa üzerine gidilmesini engellemeyiz’ deyip yolsuzlukların takipçisi olduğunu gösterseydi” dedi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ilıcak; “Keşke Başbakan ‘tuzak’ ya da ‘milli irade’ diyeceğine dosyanın içeriğinden söz etseydi” derken, şunları kaydetti:

“Dosyanın içeriği ciddi iddialarla doldurulmuşsa ‘bu yargı-polis cuntasının tertibi’ demek faydasız. Keşke Başbakan dosyaya sahip çıksaydı. Keşke ‘bakanım bile olsa üzerine gidilmesini engellemeyiz’ deyip yolsuzlukların takipçisi olduğunu gösterseydi. Yolsuzluk dosyaları ciddi bulgular içeriyorsa tahkikatın selameti açısından 3 bakan istifa etmeli, edebilirler. Erdoğan yargının önünü açmalı.”

Kaynak:Haber Kaynağı