3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ

3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 ay süreyle olağan üstü hal ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor

İşte konuşmasından satır başları:

Ülkemizin gözbebeği olan TSK içinde bir grup emir komuta dışına çıkarak bir darbe girşimi gerçekleştirmiştir. Fethullah terör örgütüne bağlı bu grup halka bombalarla saldırmıştır. Boğaziçi  köprüsü, askeri birlikler, TBMM ve Cumhurbaşkanı Külliyesi çeşitli saldırılara maruz kalmıştır. Milletimizin ülkesine ve milletine kararlı şekilde sahip çıkması darbecilerin tankları duramamıştır.Darbe amacına ulaşamadı.

Milletimiz darbe girişimi karşısında tek vücut olmuştur. Vatandaşlarımız kahramanlık destanı yazdı. Sabaha kadar direniş göstermişlerdir.  

15 Temmuz 2016 tarihi bu kötü gidişe karşı bir dönüm noktası olmuştur. Şuana kadar 246 kardeşimiz şehit olmuştur. Bu vesileyle milletimize başsağlığı diliyorum. Çok açık söylüyorum şu siyasi parti bu siyasi parti diyecek değilim ben milletimle iftihar ediyorum. Demokrasi tarihine Türk milleti olarak bir destan yazmış bulunuyoruz.

Haberi duyar duymaz, derhal İstanbul'a gelerek milletimizle birlikte darbecilere karşı bir duruş gösterdik. Ertesi günü akşam olmadan bu girişim sona ermiştir.

MGK üyeleri olarak kapsamlı değerlendirme sonunda darbe girişiminde bulunan Anayasamızın 127. maddesi gereğince 3 ay olağanüstü hal ilan ediyoruz. Bu uygulama kesinlikle özgürlüğe, hukuka karşı değildir. OHAL demokrasiye karşı değlildir. Bu vesileyle meydanları sokakları doldurarak devletinin yanında olan tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

 

Kaynak:Haber Kaynağı