3. ANKARA PATLAMASINDA ERDOĞAN'I EN ÇOK ÜZEN OLAY

3. ANKARA PATLAMASINDA ERDOĞAN'I EN ÇOK ÜZEN OLAY

Erdoğan'ın, 'Bu teröristleri mi sevindireceğiz, biz yolumuza aynen devam edeceğiz. Ferhat Göçer kardeşimizi dinleyecektik...

'Kızılay'daki eylem şu ya da bu kesime değil, toplumun tamamına yönelik bir saldırı olmasından dolayı terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren bir hadisedir' diyen Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ankara'nın Kızılay semti rastgele bir yer değildir, sembolik bir merkezdir.

Daha önceki saldırıların hepsinin belirli hedeflere yönelik olarak değerlendirebiliriz. Ancak son saldırı, kalabalığın en fazla olduğu akşam saatlarinde gerçekleşiyor. Doğrudan toplumun tamamına yönelik bir saldırı olması sebebiyle, terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren bir saldırıdır.

Son saldırı Ankara'da yaşayan ve Ankara'ya yolu düşen herkesin bulunma ihtimali olduğu yerde. Dikkat ediniz, Kızılay'daki eylem, şu ya da bu kesime değil, toplumun özetine yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır. 79 milyon vatandaşımızın her biriyle o tamamın bir özeti var. 

Bugüne kadar bir milletin tamamına savaş açan bir terör örgütünün kazanmışlığı yoktur.

BİR KİŞİNİN AKADEMİSYEN, GAZETECİ OLMASI O KİŞİNİN TERÖRİST OLDUĞUNU DEĞİŞTİRMEZ

Elinde silahı olan, bombası olan teröristle, konumunu, kalemini, ünvanını, amacına ulaşabilmesi için teröriste emir verenin de hiçbir vasfı yoktur. Akademisyen olması, gazeteci olması, STK yönetici olması, aslında o kişinin terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. Tetiği çeken terörist olabilir ama teröristin amacına ulaşmasını sağlayan bunlardır. Terör örgütlerine destek verenlerin adliyenin bir kapısından girip, diğerinden çıkmasına tahammül edemeyiz. Terör ve terörist tanımını yeniden yaparak Ceza Kanunu’na almalıyız. Bu mesele düşünce özgürlüğü basın özgürlüğü değildir.

Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. Bu işin ortası yoktur.
 
İçeride ve dışarıda bize bedel ödettiklerini sananlar kendiler asıl bedeli ödeyeceklerdir.
 
Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecektir. Terörün üstesinden geleceğimize inanıyorum. Acı hadiseyi siyasi rant haline getirmek isteyenleri millet affetmeyecek.

FERHAT GÖÇER KARDEŞİMİZİ DİNLEYECEKTİK

'Programı iptal mi etsek?' dediler. 'Teröristleri mi sevindireceğiz?' dedim. Yolumuza aynen devam edeceğiz.  Ferhat Göçer kardeşimizi dinleyecektik, başka zaman dinleriz.

Kaynak:Haber Kaynağı