2'Sİ AMİRAL 6 ASKER GÖZALTINDA

2'Sİ AMİRAL 6 ASKER GÖZALTINDA

İzmir'de askeri gizli belge ve casusuluk davasına sahte belge ürettikleri iddiası ile gözaltılar başladı.

İZMİR'deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturması sırasında sahte delil üretilmesini sağladıkları iddiasıyla iki amiralin de aralarında bulunduğu 6 denizci subay hakkında gözaltı kararı verildi.

SAHTE DELİL ÜRETMEKLE SUÇLANIYORLAR

İzmir'deki, "askeri casusluk" adıyla binilen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları iddiasıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevli olan Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A., binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z. hakkında gözaltı kararı verildi. 

ETNİK KÖKENLERİNE GÖRE FİŞLEME İDDİASI

Zanlıların, askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, eskort kızlar tarafından yapıldığı öne sürülen fişleme ve belge sızdırma suçlarını, kendilerinin işlediği iddiasıyla arandıkları öğrenildi. Fethullah Gülen Cemaati üyesi olmakla suçlandıkları belirtilen zanlıların, askeri personeli etnik kökenlerine göre fişledikleri iddia edildi.

365 SANIK YARGILANMIŞTI

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında yargılanan 356 sanığın tamamı beraat etmişti. Sanıkların beraat etmesinin ardından, soruşturma kapsamında sahte delil üretildiği gerekçesiyle, aralarında İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu polisler hakkında dava açılmıştı. Tutuklu sanıkların da bulunduğu bu dava henüz sonuçlanmadı.

BİR BİNBAŞI GÖZALTINDA

İzmir'deki, "askeri casusluk" adıyla binilen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevli olan 6 subaydan Binbaşı A.Ö.'nün İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e getirildiği ve adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı