2B Köylüsü Yaman Çıktı Bu Günde Yok Kesti

2B Köylüsü Yaman Çıktı Bu Günde Yok Kesti

Antalya'da olaylı 2B eylemi

Antalya'da olaylı 2B eylemi

 

Akif ARICI- İbrahim LALELİ/ANTALYA
28.02.2013 15:33
 
 
 
 ANTALYA'da, 2B hak sahiplerinin arazilerin rayiç bedellerinin yüksek olması nedeniyle başlattığı eylem, bugün de sürdü. Saat 13.00 sıralarında Antalya- Kemer Karayolu'nu trafiğe kapatmak isteyen 300 köylüye polis müdahale etti. Bazı polisler, olaylar sırasında ezilme tehlikesi yaşadı.
 
Birkaç gün önce Aksu İlçesi'nde 2B hak sahiplerinin başlattığı eylemi, bu kez Konyaaltı İlçesi'ne bağlı köylüler sürdürdü. Çevik Kuvvet polisleri, 'Robocop' kıyafetleri ve gaz maskelerini takarak hazırlandı. Terörle Mücadele, Güvenlik, Çevik Kuvvet şubeleri ve Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 300 polis, karayolu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 
 
Çakırlar, Doyran, Geyikbayırı, Hacısekiler, Akdamlar ve Hisarçandır gibi köylerden Antalya- Kemer Karayolu'na çıkan yaklaşık 300 kişi, ellerinde '2B tapu sevinci fiyasko çıktı', Yüksek rayiç bedeli belimizi büktü', 'İmralı'yla görüştün bizimle de görüş', 'Devlet baba Doyran'a yardım et' yazılı dövizlerle sloganlar attı. Bazı köylüler ise eyleme eşekle katıldı.