2908 TUTANAK SAHTE Mİ?

2908 TUTANAK SAHTE Mİ?

Ankara seçimlerinde şok bir iddia daha ortaya çıktı.

2908 TUTANAK SAHTE Mİ?

30 Mart Yerel seçimleri sonuçlandı ancak tartışmalar bitmek bilmiyor.Özellikle Ankara'da CHP Seçim Kriz Merkez tarafından yapılan araştırma sonuçları her geçen gün daha büyük tartışmalara neden oluyor. Dün CHP'nin Antalya'yı kaybeden Eski Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın'da oylarının sistemli bir şekilde çalındığını ortaya atarak tartışmalara uyeni bir boyut kazandırmıştı. Yine dün CHP Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş tarafından açıklanan bilgilerde tutankaların imzasız olduğu iddia edilmişti. Yüksek seçim kuruluna CHP tarafından yapılan itirazın temelini oluşturan bu iddianın arkasından başka bir skandal daha çıktı.CHP’nin de imzaların sahte olup olmadığını araştırmadığı anlaşıldı. GazetecilerOnline’ın CHP Seçim Kriz Merkezi’ne yönelttiği sorular ve verilen yanıtlar şöyle:

secim_ankara_muhursuz_tutanaklar.jpg

RESMİ BELGE İMZASIZ MÜHÜRSÜZ OLABİLİR Mİ?

- 2908 tutanağın mühürsüz olması olağan mı? Mühürsüz tutanaklar sahte imzalarla düzenlenmiş olabilir mi? Bu olasılığı dikkate alarak tutanaklardaki imzaların sahte olup olmadığını araştırdınız mı?
Sandık kurulu mührü, başkan ve üyelerin imzaları ile birlikte özelde sandık sonuçlarının, genel de ise seçim güvenliğinin sağlanmasına yönelik en önemli teknik araçlardan biridir. Resmi bir belgeye resmi bağlayıcı gücü veren şeylerin başında, o belgenin mühür ile damgalanmış olması gelmektedir.

Ankara ili genelinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy kullanılan toplam 12.234 sandığın 2.908 tanesine ilişkin sandık sonuç tutanağında (ıslak imzalı sandık tutanağı) söz konusu mühür bulunmadığı anlaşılmış ve bu hususun YSK’nin resmi sonuç tutanağında tespit edilmiştir. 

Dolayısıyla seçmen iradesi tarafından sağlanması gereken hukukilik, koruma ve güvenlik unsurları gerçekleşmemiş ve seçmen iradesi sandığa doğru şekilde yansımamıştır. 

Seçim tutanaklarının bir bölümünde, ihbar üzerine bu usulsüzlükler tespit edilmiş, ancak YSK’nin kriminalojik bir inceleme teşebbüsü olmamıştır. 
 
MÜHÜRSÜZ TUTANAKLAR HANGİ İLDE YOĞUNLAŞIYOR

Ankara’daki 25 ilçenin hemen hemen tamamında mühürsüz tutanak vakası ile karşılaşıyoruz. Özellikle Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Sincan’da bu oran artıyor. Mühürsüz tutanaklar üzerinden sayıma alınmış geçerli oy sayısı 713.556 ve bu tüm geçerli oyların yüzde 22.6’sına tekabül ediyor!

CHP;"OYLARIMIZ ÇALINDI İŞTE RAPORLAR"

ilgili-haber-kopru-fontu-018.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı