27 Milletvekili İstifa için Cemaat'ten işaret bekliyor!

27 Milletvekili İstifa için Cemaat'ten işaret bekliyor!

AK­P’­den tep­ki is­ti­fa­sı olup ol­ma­ya­ca­ğı ko­nu­sun­da ise görüşler farklı...

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre; AKP'den istifa edecek milletvekilleri cemaatten işaret bekliyor, 27 milletvekilinin istifa edeceği söylenirken, bazı milletvekillerinin de şataj ile istifa ettirileceği haberde duyuruluyor;

İşte o haber;


HSYK DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ DÜĞÜM
 

AKP, bir ta­raf­tan Ha­kim­ler ve Sav­cı­lar Yük­sek Ku­ru­lu (HSYK) de­ği­şik­li­ği­ni Ada­let Ko­mis­yo­nu­’n­dan ge­çi­rip, Meclis Ge­nel Ku­ru­lu­’na ge­tir­me­ye ça­lı­şı­yor, di­ğer yan­dan ‘fi­re­yi­’ he­sap edi­yor. Ce­ma­ate des­tek ver­me­yen an­cak HSYK tek­li­fi­ne karşı çıkan isim­ler var. Bu isim­le­rin oy­la­ma­da na­sıl bir ta­vır gös­te­re­cek­le­ri me­rak edi­li­yor.


SAYI ARTABİLİR


AK­P’­den tep­ki is­ti­fa­sı olup ol­ma­ya­ca­ğı ko­nu­sun­da ise görüşler farklı… 12-15 ve­ki­lin ay­rı­la­ca­ğı söy­len­ti­si­ne rağ­men şu ana ka­dar 7 is­ti­fa ol­du. AK­P’­nin ça­lış­masına gö­re ce­ma­atin işa­re­tiy­le is­ti­fa ede­cek 27 ve­kil var. Ayrıca ‘şan­taj­la­’ is­ti­fa et­ti­re­bi­le­cek milletvekilleri de ol­du­ğu id­di­a edi­li­yor.

CEMAAT ABLUKASI 

HSYK de­ği­şik­li­ği­ne kar­şı çı­kan ce­ma­at, AK­P’­lileri ab­lu­kaya da al­dı. Her ilin mil­let­ve­kili ay­rı he­yet­ler ha­lin­de Meclis’te zi­ya­ret edi­li­yor. Görüşmelerde, “Er­ge­ne­ko­n’­u tas­fi­ye et­tik, şim­di on­lar­la an­la­şıp bi­zi saf dı­şı bı­ra­kı­yor­su­nuz, so­nun­da kay­be­den siz olur­su­nuz” denildiği öğrenildi.Bu arada AKP Adana’da da Ankaraya gönderilen 15 ilçe belediye başkan adayının listesini gören İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, istifa etti.

sözcü/dea