27 Mart'a Dikkat

27 Mart'a Dikkat

27 Mart'ta PTT'de işi olanlar dikkat!

27 Mart'ta PTT'de işi olanlar dikkat!
 
Posta çalışanları 27 Mart günü ülke çapında tüm PTT işyerlerinde bir gün süreyle iş bırakacak
 
 
 
 
ANKARA- PTT çalışanlarının üye olduğu tüm sendikalar ve posta emekçileri 173 yıllık PTT’yi Anonim Şirkete dönüştürmek için TBMM’ye sunulan yasa tasarısının geri çekilmesini sağlamak amacıyla 27 Mart’ta ülke çapında iş bırakacak. 
 
27 Mart Çarşamba günü ülke genelinde yapılacak iş bırakma eylemine posta emekçilerinin örgütlü olduğu Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen, Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen, KESK’e bağlı Haber-Sen ve BASK’a bağlı Bağımsız Haber-Sen Sendikalarının tamamı destek veriyor.
 
Haber-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Beytekin, PTT çalışanlarının, 27 Mart'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi.
 
Beytekin, PTT Yasa Tasarısıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, hükümetin PTT'yi kamu hizmeti anlayışından uzaklaştırarak, anonim şirket haline getirmeye çalıştığını söyledi.
 
Tasarıyla PTT'nin, sermayenin hırsına ve açgözlülüğüne terk edileceğini belirten Beytekin, tasarının yasalaşması durumunda yaklaşık 30 bini bulan çalışanın iş güvencesinin ortadan kalkacağını ifade etti. 
 
Beytekin, tasarının TBMM'de görüşülmeye başlanacağı 27 Mart Çarşamba günü Türk Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Bağımsız Haber Sen ile ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını kaydetti.
 
PTT'YE GİTMEYİN
 
Baytekin şöyle dedi: “Biz, PTT’de örgütlü sendika ve meslek odaları olarak bu tasarının derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. PTT emekçileri olarak, ülkemizin ve halkımızın tamamen aleyhine olan bu tasarının geri çekilmesi ve yasalaşmaması, taşeron çalışanlar dahil tüm PTT emekçilerinin kadrolu ve iş güvenceli olarak istihdam edilmesi için yaşlısı-genci, kadını-erkeğiyle tüm halkımızı, memuru, işçisi, posta dağıtıcısı ve mühendisiyle tüm PTT emekçilerini tasarının Mecliste görüşülmeye başlanacağı 27 Mart Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz iş bırakma eylemine destek vermeye, o gün PTT’lere gitmemeye, bizimle birlikte alanlara çıkmaya çağırıyoruz.”