23 NİSAN GURBETTE BÖYLE KUTLANDI

23 NİSAN GURBETTE BÖYLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurtdışında temsilciliklerde de kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurtdışında temsilciliklerde de kutlandı. New York'ta, Atatürk Okulu öğrencileri, New York Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti.


Atatürk Okulu Müdiresi Tülay Taşkent ve okul öğretmenleri ile veliler ile birlikte ziyarete gelen öğrencileri makamında kabul eden Başkonsolos Levent Bilgen, çocuklarla bir süre sohbet etti. Başkonsolos Bilgen'e birbirinden ilginç sorular syönelten öğrenciler, ziyarete katılan ailelerini ve Bilgen'i kahkahalara boğdu. Ziyarette İstiklal Marşı'nın dizelerini okuyan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ile ilgili şiirler okudular.

dha-7dc20791f2c0c04b5ec55be1dd1f6aa8-3-t.jpg
Çocuklara daha güzel bir gelecek hazırlamak için çalıştıklarını belirten Başkonsolos Bilgen, "Zamanı gelince sizler, bizim oturduğumuz bu makamlara oturacaksınız. Ama bunun için çok çalışmalısınız. Biz sizlere çok güveniyoruz. Sizden beklentimiz, barışı, sevgiyi yayarak geliştireceğiniz bir dünya yaratmanız" diye konuştu. Ziyarete katılan çocuklardan 12 yaşındaki Enes Bıçakçı, simgesel olarak Başkonsolosluk makamına oturdu.


Ziyaretin ardından Başkonsolos Levent Bilgen, çocuklar için özel olarak hazırlattığı, üzerinde Türk Bayrağı resmi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yazan şekerler dağıttı.

OECD'DE TÖREN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'nin girişimiyle OECD'de kutlandı.

dha-b7f7125fbbcfa40e8678a95f9fb14500-3-t.jpg
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Daimi Temsilciliği'nin girişimiyle Paris'te bulunan OECD Çevre Komitesi'nin Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda kutlandı. Komite toplantısının öğlen oturumunun açılışında Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende söz alarak, 23 Nisan gününün Türkiye için anlam ve önemini anlattı. Rende, bu günün tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini belirterek, koltuğunu 9 yaşındaki Öykü Şaylıman'a bıraktı. Küçük Öykü, sözün kendisine verildiği için teşekkür ederek, daha temiz ve yeşil bir dünya beklediklerini, OECD'nin sloganı olan 'daha iyi bir yaşam için daha iyi politikalar' istediklerini söyledi. Çevre Komitesi Direktör koltuğunu alan 8 yaşındaki Mina Aydınalp 23 Nisan vesilesiyle tüm çocukların bayramını kutlarken, çocukların daha iyi bir dünyada yaşamak istediklerini belirtti.

ÇEVRE KORUMA MESAJLARI
Genel Sekreter olan Umut Şaylıman ise çocukların herkesin geleceği olduğunu, çevrenin korunmasını beklediklerini söyleyerek tüm çocukların bayramını kutladı. Daha önce Yeni Zelanda'nın Çevre, Sağlık ile Bilim ve Araştırma Bakanlılarını yapan Çevre Direktörü Simon Upton kimsenin bu sözlere itiraz edemeyeceğini ifadeyle, 23 Nisan günü vesilesiyle girişimi işin Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende'ye tüm komite üyeleri adına teşekkür etti. Türkiye Daimi Temsilciliğinin tam kadro iştirak ettiği kutlamadan sonra çocuklar alkışlarla OECD'den uğurlandı.

dha-6a54597f94714accbf11077384a70a64-1-t.jpg

FRANSA'DA KUTLAMA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fransa'nın Strasbourg kentin coşkuyla kutlandı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıldönümü Türklerin yoğun yaşadığı Strasbourg'un Bischwiller kasabasında coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 4 bin Türk'ün yaşadığı kasabada bayram nedeniyle caddelere Türk, Fransız ve Avrupa ülkelerinin bayrakları asıldı. Çocuklar, polis eskortu eşliğinde caddelerde 23 Nisan şarkıları söyleyip davul, zurna eşliğinde kutlamanın yapılacağı MAC Kültür salonuna yürüdü. Misafirler, Onuncu Yıl Marşı ile karşılanırken gösterileri yaklaşık 700 kişi izledi. Program, saygı duruşu İstiklal Marşı ve Fransız Milli Marşı'nın (Marseillaise) okunmasıyla başladı.

23 NİSAN GURBETTE BÖYLE KUTLANDI

Kaynak:Haber Kaynağı