22 TEMMUZ OPERASYONUNDA SICAK GELİŞME

22 TEMMUZ OPERASYONUNDA SICAK GELİŞME

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse tutuklandı.

22 Temmuz Soruşturması kapsamında mahkemece serbest bırakıldıktan sonra savcının itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse tutuklandı. Köse öğle saatlerinde avukatları ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim olmuştu. Köse'nin sorgusu saat 16.00 sıralarında Nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce yapıldı. 

"CASUSLUK SUÇLAMASI"

Yaklaşık 4 buçuk saat süren sorgunun ardından Köse'nin "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verildi. Mahkeme, "Resmi belgede sahtecilik", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ve "suç uydurmak" suçlarından ise tutuklanmasına yeterli somut deliller olmadığı' gerekçesiyle savcılığın tutuklanma talebinin reddine hükmetti. Köse kararın ardından Ömer Köse Metris Cezaevi'ne gönderilirken annesi, eşi ve avukatı adliye önünde açıklama yaptı. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Ömer Köse'nin avukatı Ömer Turanlı, tutuklanma sebebinin casusluk olduğunu belirterek, "Dosyada casusluk ve iddia edilen diğer suçlamalar yoktur. Bu yoklar arasında olan şey ise sadece haksız ve hukuka aykırı olan tutuklama kararıdır" diye konuştu. Müvekkilinin Metris değil Paşakapısı Cezaevi'ne konması gerektiğini belirten Turanlı, "Orada teröristlerin içine konması haksızdır, maksatlıdır" dedi. 

"BU KARARI VEREN HAKİMİN KALEMİNİ ALLAH KIRSIN"

Anne Menşure Köse ise "Ben onun her şeyiyle, her yaptığı hareketten gurur duyuyorum. Bu casusluk ona yakışmaz da yapışmaz da. Bu kararı veren hakimin kalemini Allah kırsın" diye konuştu. Eşi Semra Köse de, "Hiç üzülmedim. Allah’a şükür, biz bu süreçte adaletin Çağlayan’da 'Kaç İsmail kaçların', ne olduğu belirsiz insanların talimatları getirip götürdüğü bir bina olduğunu öğrendik. Ben çok merak ediyorum bu siyasi iradenin, emir eri olanların bu kararı verenlerin eşleri ve çocukları olmak nasıl bir duygu? Bu utanç ve bu kara lekeyle nasıl yaşayacaklar, onlar gibi ömür boyu bu utançla bir saniye bile yaşamaktansa ben ömür boyu Ömer Köse’nin eşi olarak şerefle yaşamayı tercih ederim" ifadelerini kullandı. 

17 POLİSTEN 5'İ TUTUKLANDI 

Haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de bulunduğu 5'i tutuklanırken 12'si ise mahkeme sorgularının ardından serbest bırakıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı