22 TEMMUZ OPERASYONUNDA 2. DALGA! ÇOK SAYIDA GÖZALTI

22 TEMMUZ OPERASYONUNDA 2. DALGA! ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Bu sabah yapıldı.

Emniyet mensuplarına yönelik “22 Temmuz operasyonu" nun 2'inci ayağı bu sabah gerçekleşti. Arama ve operasyonlar 14 ilde yapıldı. Gözaltı listesinde 33 kişinin ismi var.

Aralarında üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu emniyet mensuplarına yönelik “22 Temmuz Operasyonu"nun 2'inci dalgası bu sabah gerçekleşti.

14 İL, 33 GÖZALTI

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nın yürüttüğü operasyonlar 14 ilde yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde önceki dönemlerde çalışan emniyet görevlilerine yönelik düzenlenen operasyonda 33 şüphelinin gözaltına alınması hedefleniyor.

BU KEZ DÜŞÜK RÜTBELİ POLİSLER

Gözaltı listesindeki en yüksek rütbelinin “komiser" rütbesinde olduğu belirtiliyor. Yasadışı dinleme iddiasıyla başlatılan ikinci dalga operasyonunun ilk dalgadakiden farkı, bu kez şüpheliler listesindeki isimlerin neredeyse tamamamının düşük rütbedeki emniyet mensubu olması.

OPERASYONUN YAPILDIĞI İLLER

Emniyet mensuplarına yönelik bugün ki operasyonun İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Ankara, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde yapıldığı öğrenildi.

VAN HAKKARİ VE BİTLİS’ TE 8 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Van Hakkari ve Bitlis'te emniyete yönelik operasyonda 8 polis gözaltına alındı.
Emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonunun 2'nci ayağı bugün sabah satlerinde yapıldı. 14 ilde yapıldığı belirtilen operasyonlar kapsamında Van'da 4, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 1 polis, Hakkari'de ise 3 komiser gözaltına alındı. Yapılan gözaltılarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

BİR KİŞİ DAHA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Emniyet mensuplarına yönelik "22 Temmuz operasyonu" nun 2'inci ayağında gözaltı alınan bir kişi daha sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Sabah saatlerinde de bir kişi daha sağlık kontrolünden geçirilmişti.


IĞDIR'DA 1 KOMİSER YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

İSTANBUL merkezli başlatılan 'Yasadışı dinleme' operasyonu kapsamında Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı H.A. gözaltına alındı.

Yasadışı dinleme operasyonu nedeniyle bu sabah Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı H.A. evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğüne götürülen komiser yardımcısı H.A. İstanbul'a gönderilecek.

Öte yandan 'yas adışı dinleme' operasyonu kapsamında Ağrı Emniyet Müdürlüğü bünyesinde herhangi birı gözaltı olmadığı bildirildi.

GÜNEYDOĞU’ DA 11 POLİS GÖZALTINDA

EMNİYET'te yasadışı dinleme gerekçesiyle İstanbul merkezli düzenlenen operasyon kapsamında, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak ve Bingöl'de 11 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli emniyette yasadışı dinleme operasyonunu ikinci ayağında, Diyarbakır'ın merkez ile Silvan ve Ergani ilçelerinde görev yapan 3 komiser yardımcısı, Mardin'de 1 komiser yardımcısı, Bingöl'de 1 komiser yardımcısı, Batman'da aralarında biri başkomiser 3'ü komiser yardımcısı olmak üzere 4 kişi ve Şırnak'ta ise 2 komiser yardımcısı gözaltına alındı. Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak ve Bingöl'de gözaltına alınan 11 emniyet görevlisinin soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilecekleri belirtildi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı