22 TEMMUZ DAVASINDA SKANDAL BİR GELİŞME DAHA

22 TEMMUZ DAVASINDA SKANDAL BİR GELİŞME DAHA

49 Şüpheli İçin Karar Saat 21.00'da

22 Temmuz operasyonu kapsamında bugün saat 11.00 itibari ile tekrar başlayan sorgulamada şüpheli polislerin avukatları, müvekkillerinin emniyet ifadelerinin okunmasını istedi. "22 Temmuz operasyonun yargı süreci iyice komediye döndü. Hukuk ayaklar altına alınıyor. Yargılama yasal dayanaklara göre değil keyfi tutumlara göre sürdürülüyor." Bu yorumlar, operasyona ilşkin yargı sürecini izleyen hukukçulara ait. Ve işte olaylar.

AVUKATLAR SALONU TERKETTİ

Hakim İslam Çiçek, bu talebin süreci uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Bunun üzerine polislerin avukatları duruşma salonunu terk etti. Hakim İslam Çiçek sanıkları duruşma salonundan çıkararak karar aldı.

49 ŞÜPHELİNİN KARARI BUGÜN VERİLECEK

Yemek arasından sonra saat 15.45 itibari ile sorguya devam edildiğini kararında belirten hakim İslam Çiçek, "Şüphelilere ilişkin sorguya 26 Temmuz 2014 tarihinde saat 13.00'da başlandığı, bugüne kadar 49 şüphelinin ancak 32 tanesinin savunmasının alındığı geriye 17 tane şüphelinin kaldığı, ancak gelinen süreçte şüpheli müdafilerinin savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri, sürekli talepler olduğu bu talepler reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği, sağlıklı ve güvenli sorgu ortamının kalmadığı, bugüne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlanamadığı, sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kitlendiği görülmekle dinlenilmeyen şüphelilerin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar tesisine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve müdafilerinin yüzlerine adliyenin en geniş duruşma salonunda verilmesine, karar tesisi için duruşma salonunun boşaltılmasına, gerekli güvenlik önlemleri için emniyet birimlerine yazı yazılmasına karar verildi" dedi.

SANIK AVUKATINDAN ŞOK AÇIKLAMA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınanların sorgusuna bugün de devam ediliyor. Tüm taleplerinin reddedildiğini belirten bazı avukatlar yargılama sürecinin tıkandığını söyleyerek adliye önünde basın açıklaması yaptılar.

dha-49227ae3c04db6d2d663d0e192dbe916-3-t.jpg

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınanların sorgusuna bugün de devam ediliyor. Tüm taleplerinin reddedildiğini belirten bazı avukatlar yargılama sürecinin tıkandığını söyleyerek adliye önünde açıklama yaptı. Avukatlar adına açıklamayı yapan Avukat Kamil Ata, “Talimatla soruşturmadan 6 gün önce kurulmuş mahkemece tüm taleplerimiz reddedildi. Bir devlet krizine doğru gidiyoruz. Burada HSYK'ya şikayet dilekçelerimizi verdik. Bir hakimle yürümüyor bu. 8 gündür hiç hakim önüne çıkmamış 20 tane insan var. Bu insanlar için ara karar verilsin istiyoruz ara karar verilmiyor. Hepsine birlikte karar vereceğiz deniliyor. 3 gün önce ifadesi biten arkadaş aşağıda bekletiliyor. Bunun kanunda yeri yok. Tutanakları zorla alabiliyoruz. Keyfine göre ara veriyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı