22 KATLI REZİDANSTA HIRSIZLIK ŞOKU

22 KATLI REZİDANSTA HIRSIZLIK ŞOKU

KARTAL'da 170 daireli 22 katlı rezidansın 5 ve 8. katlarındaki toplam 8 daireye aynı gün giren hırsızlar ziynet eşyalarını çalıp kayıplara karıştı. Güvenli olduğu için rezidansta oturmayı tercih ettiklerini söyleyen daire sakinleri yaşanan...

KARTAL'da 170 daireli 22 katlı rezidansın 5 ve 8. katlarındaki toplam 8 daireye aynı gün giren hırsızlar ziynet eşyalarını çalıp kayıplara karıştı. Güvenli olduğu için rezidansta oturmayı tercih ettiklerini söyleyen daire sakinleri yaşanan olay karşısında şok olduklarını söyledi.

SADECE ZİYNET EŞYALARI

Daire sahiplerinin anlattığına göre şaşırtan hırsızlık olayı dün gündüz saatlerinde yaşandı. Kartal'daki 22 katlı ve 170 daireli, girişinde güvenlik görevlisinin olduğu rezidansın 5 ve 8'inci katlarındaki 4'er daireye aynı yöntemle, çelik kapıların kilitleri patlatılmak suretiyle girildiği anlaşıldı. Hırsızların girdiği dairelerin hepsinin ortak özellliği o sırada içerde kalan kimsenin olmamasıydı. Daire sahiplerinin olay yerine gelmesinden sonra hırsızların dairelerde bulunan ziynet eşyalarını alıp ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Olay polise bildirildi.

YÖNETİCİ: OLAY KOLLUK KUVVETLERİNDE

Polis 1 dairenin de kapısını zorlayıp açamayan hırsızların geride bıraktıkları izleri bulmak için inceleme yaptı. İsminin açıklanmasını istemeyen ve görüntüsünün çekilmesini istemeyen site yöneticisi “Binaya yürüyerek giren olmadığı söylendi. Olay kolluk kuvvetlerinde. İhmali olanı tespit edersem işine son veririm. " diye konuştu.

DAİRE SAHİPLERİ KONUŞTU

5. kattaki 42 numaralı dairesinin sahibi 54 yaşındaki Elsan Aliyev “Ben Bakü'de inşaat işiyle uğraşıyorum. Soygunu komşularım telefonla haber verince uçağa atlayıp hemen geldim. Kapıyı kırmışlar, evin altını üstüne getirmişler. Zincir, bilezik, yüzük, küpe gibi ziynet eşyalarımızı çalmışlar zararım 15 bin TL civarında" diye konuştu

'GÜVENLİ DİYE SEÇTİK..'

43 numaralı dairenin sahibi satış-pazarlama uzmanı 32 yaşındaki Yasin Barınç ise olay ve tepkisini şöyle anlattı, “Dün işyerimizden geldiğimde böyle bir durumla karşılaştık. Burayı seçmemizdeki en büyük sebeplerimizden birisi tabi ki güvenlik meselesiydi. Böyle bir şeyle karşılaşınca çok şaşırdık. En büyük sıkıntı kamera sistemiyle denetlendiği söylenip, dün hiçbir görüntünün olmadığının söylenmesi beni şok etti. Hatalarını telafi etmelerini bekliyorum. Altın set ve parfüm almışlar. Taşınabilir kolay eşyaları alıp gitmişler. 4.500 TL civarında zararım var"

"HİÇBİR YERDE KAMERA OLMADIĞINI SOYGUNDAN SONRA ÖĞRENDİK"

70 numaralı dairenin sahibi bilgisayar mühendisi 31 yaşındaki İlyas Küçükşahin “Bize her yerde kamera olduğu söylendi. Hiçbir yerde kamera ve güvenliğin olmadığını soygundan sonra öğrendik. Site yönetiminden en ufak bir tepki yok. Bizim de kapımızı kanırtarak içeri girmişler " diye konuştu.

Bir reklam ajansında editörlük yapan Derya Küçükşahin “Geldiğimde gözlerime inanamadım. Dışarda güvenlik var. Güvenlik olduğu için insanın aklına böyle bir şey gelmiyor. Büyük şok yaşadım. Olayı görünce hemen güvenliğe haber verdim. Güvenliğin bilgisi vardı. Polis ekipleri gelecek yanıtını verdi. Kasanın içinde düğünden gelen altınlar ve pırlanta setim, yüzükler, küpeler vardı. Hepsini gitmiş. Kasanın anahtarı dolabın içindeydi. Ancak anahtarı kullanmayıp kendi yöntemleriyle açmışlar. Güvenlikli olduğunu düşündük ama o kasayı da patlatmışlar. Zararımı şu an tahmin bile edemiyorum" dedi. Polisin olayı gerçekleştirenleri yakalamaya yönelik başlattığı soruşturma sürüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı