20 LİRA İÇİN 30 YIL HAPİS İSTEMİ

20 LİRA İÇİN 30 YIL HAPİS İSTEMİ

ADANA'da, babası 50 yaşındaki Recep Ç. ile eşi 20 yaşındaki Leyla Ç.'ye bıçak çekerek 10'ar liralarını gasp ettiği iddia edilen 25 yaşındaki Çağlayan...

 

ADANA'da, babası 50 yaşındaki Recep Ç. ile eşi 20 yaşındaki Leyla Ç.'ye bıçak çekerek 10'ar liralarını gasp ettiği iddia edilen 25 yaşındaki Çağlayan Ç. hakkında toplam 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Karslılar Mahallesi'nde 27 Mart 2014'te meydana geldi. İddiaya göre, 1 çocuk babası Çağlayan Ç., babasına "Ben bir adam vurdum, bana para ver" dedi. Babasının 10 lira vermesi üzerine üzerinden çıkardığı bıçakla tehdit ederek daha fazla vermesini söyledi. Babası Recep Ç.'nin, "Param yok" demesi üzerine birlikte eve gittiler. Çağlayan Ç., eve gelince aynı bıçakla eşini tehdit ederek ondan da para istedi. Eşi de korkusundan üzerindeki 10 lirayı çıkarıp verdi. Çağlayan Ç., evden ayrılırken baba ile gelin polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Çağlayan Ç., tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Babasını ve eşini tehdit etmediğini ileri süren Çağlayan Ç., "Para lazım olduğu için caminin önüne gittim. Babam çıkınca kendisinden para istedim. 10 lira verdi. Bıçak çekmedim. Daha fazla ver, dedim, 'yok' dedi. Birlikte eve gittik. Eşime para ver dedim. O da 10 lira çıkarıp verdi. Ben babamı da eşimi de tehdit etmedim" dedi.

Baba Recep Ç., polise verdiği ifadesinde "Oğlum, namaz kıldığım camiye gelerek beni dışarı çağırdı. Bana bıçak çekerek para istedi. Eşine de bıçak çekip para istedi" dedi. Leyla Ç. de şikayetinde "Para istedi. Vermek istemeyince bıçak çekti. Zorla 10 lira aldı" şeklinde konuştu.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheli Çağlar Ç. hakkında 'silahla yağma' suçundan 15'er yıldan toplam 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Şüphelinin yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı