2 TONLUK KÖPEKBALIĞI YAKALADILAR

2 TONLUK KÖPEKBALIĞI YAKALADILAR

boyu ortalama bir otobüs boyunda olan balina köpekbalığının ağırlığının yaklaşık 2 ton civarında olduğunu söyledile

Çin'in Fujian eyaletinde Xiangzhi kenti sokaklarında bu olağanüstü görüntüler, izleyenleri şaşkınlığa sürükledi.Kentte balıkçlık yapan kaptan Cai Chengzhu, belkide ne yakaladığının farkında olmadan kamyonuna sardığı bu 2 tonluk bir balina köpek balığını balık pazarına götürüyordu. independent.co.uk adresinden çevirdiğimiz haberin ayrıntıları şöyle.

DEV BALIĞI NASIL YAKALADILAR

Çin'de yakalanması ve satılması, yasal olarak koruma altında olduğu için yasak olan balina köpekbalığının satışına izin verilmedi. Webio için yapılan röportajda soruları yanıtlayan balıkçılar Balina Köpekbalığını nasıl yakaladıklarını şöyle anlattılar.

whale-shark-weibo.jpg

"Suların çekilmesi periyodunda girdiği kıyıdan çıkamayan balığı farkettik. Kendisini kurtarmak için büyük bir çaba göstermesine rağmen kurtulamadı ve sonunda öldü. Bizde onu kıyıya aldık ve satmak üzere balık pazarına getirdik. Ancak yetkililer koruma altında olduğundan satmamıza izin vermediler. Ve balığa el koydular."

2 TONLUK BALIĞIN DEĞERİ NE KADAR

Balıkçılar boyu ortalama bir otobüs boyunda olan balina köpekbalığının ağırlığının yaklaşık 2 ton civarında olduğunu söylediler. Eğer satabilselerdi 15-20 bin yuan arasında bir para kazanacaklardı. (Yaklaşık 2 bin pound)

whale-shark-weibo-3.jpg

100 YIL YAŞAYABİLİYORLAR

Balina Köpek balıkları yetişkin olmadan önce 4-5 metre boyunda olabilirler, Yetişkin bir balığın tam boyu 10 metreye kadar ulaşabilir ve 100 yıla kadar yaşayabilirler. Savunmasız balık türlerinden sayılan balina Köpekbalığı dünyanın büyük bir bölümünde yasal koruma altında.

Kaynak:Haber Kaynağı