2 SAVAŞ UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ 4 ŞEHİT

2 SAVAŞ UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ 4 ŞEHİT

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan iki savaş uçağımızla daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu diğer ikisi hakkında bilgi yok" dedi

Genelkurmay başkanlığı sitesinden daha sonra yapılan açıklamada nihayet kesin bilgiler verildi. Açıklamaya göre düşme nedenleri bilinemeyen 2 f-4 savaş uçağının 4 pilotu şehit oldu. 

UÇAKLARDAN İRTİBAT KESİLDİKTEN SAATLER SONRA BAKAN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan iki savaş uçağımızla daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu diğer ikisi hakkında bilgi yok" dedi. Köylüler ihbar etti devlettten ve genel kurmaydan ses çıkmadı: Önce helikopter bir şehit denildi, son dakikada 2 savaş uçağı denildi. Neler oluyor çözülemedi. Genel kurmay açıklama yapmıyor.

BÖLGEDEN ÇELİŞKİLİ BİLGİLER GELİYOR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın Malatya'da iki savaş uçağının düştüğüne dair basından haberler aldıklarını ve hükümet yetkililerinin bilgilendirmesini istedi. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut da İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya söz verdi.

ALA'NIN AÇIKLAMASI  


“Maalesef bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan iki savaş uçağımız daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma Komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim."

Kaynak:Haber Kaynağı