2 OĞLU DA ASKER OLAN ÇİFTE AĞLATAN SÜRPRİZ

2 OĞLU DA ASKER OLAN ÇİFTE AĞLATAN SÜRPRİZ

GENELKURMAY Başkanlığı, üniversite mezunu iki oğlu da kısa dönem asker olan, gelinleri ise Şırnak'ta öğretmenlik yapan aileyi, büyük oğullarının Kasta...

GENELKURMAY Başkanlığı, üniversite mezunu iki oğlu da kısa dönem asker olan, gelinleri ise Şırnak'ta öğretmenlik yapan aileyi, büyük oğullarının Kastamonu'daki yemin töreninde bir araya getirdi. Temel askerlik eğitimini tamamlayan oğulları 28 yaşındaki Fikri Uz'un yemin töreni için Kastamonu'ya gelen 47 yaşındaki Birsen ve 54 yaşındaki İbrahim Uz çifti, Diyarbakır'da asker olan oğlu 24 yaşındaki Şükrü ve Şırnak'ta öğretmenlik yapan onun eşi 23 yaşındaki Vedai Nur Uz'u da karşılarında görünce sevinç gözyaşı döktü.

Konya Akşehir'de oturan ev hanımı Birsen ve esnaf İbrahim Uz çiftinin, işletme bölümü mezunu oğulu Şükrü Uz, 4 ay önce kısa dönem er olarak Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Kotumanlığı'nda vatani görevini yapmaya başladı. 4 aydır hem Şükrü Uz'un hem de onun Şırnak'ın Uludere İlçesi'ndeki Şenoba Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda görevli eşi öğretmen Vedai Nur Uz'un hasretini çeken çiftin metal öğretmenliği mezunu olan büyük oğulları Fikri Uz da 3 hafta önce Kastamonu Gölköy 5'nci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda kısa dönem asker oldu.

GENELKURMAY'A MEKTUP YAZDI

İbrahim Uz, büyük oğlunun yemin töreni öncesi Genelkurmay Başkanlığı'na mektup yazarak, üniversite eğitimlerini farklı kentlerde yapan oğullarını uzun süredir bir arada göremediklerini, gelininin de Şırnak Uludere'de görev yaptığını belirterek üzüntülerini paylaştı.

HASRET GİDERDİLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de ailenin Kastamonu'da bir araya getirilmesini sağladı. Kastamonu Gölköy 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan Fikri Uz'un yemin töreni için kente gelen Birsen ve İbrahim Uz çifti, Orduevi'nde misafir edildi. Uz çifti, yemin töreni öncesi Orduevi'nde büyük oğulları Fikri Uz'un yanında özel izin alınarak Diyarbakır ve Şırnak'tan getirilen diğer oğlu ve gelinini de görünce sevinç gözyaşları döktü. Uzun süredir bir araya gelemeyen Uz çifti, çocukları ve gelinleriyle hasret giderdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in gönderdiği hediyeler, Zonguldak 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Köse tarafından aileye verildi.

'UZUN ZAMANDIR BİRLİKTE OLAMIYORDUK'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in sürprizi karşısında büyük sevinç yaşayan İbrahim Uz, evde televizyonda asker programları izlerken eşiyle hep duygulandıklarını ve yine böyle bir günde Genelkurmay Başkanlığı'na mektup yazmaya karar verdiklerini söyledi. İbrahim Uz, "Mektupta, iki oğlumun da asker olduğunu, küçük oğlumun eşinin de ayrıca Şırnak'ta görev yaptığını belirterek duygularımızı paylaştım. Sağ olsunlar bize büyük jest yaptılar. Bütün aile bir araya geldik. Uzun zamandır birlikte olamıyorduk. Genelkurmay Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

'BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU'

Fikri Uz da "Çok mutlu oldum, bana sürpriz oldu. Buraya, 'Orduevi'nde kaynak işi var' denilerek getirildim. Ailemle karşılaşınca şaşırdım ve çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

Eşi Şükrü Uz ve ailesiyle hasret gideren Vedai Nur Uz ise "Annemi ve babamı bu dönemde göreceğim hiç aklıma gelmezdi. Büyük sürpriz oldu benim için. Burada çok özel hissediyorum kendimi. Başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uz ailesi, 2 bin 954 askerle yemin eden Fikri Uz'u büyük bir heyecan ve gururla izledi. Törenin ardından da aileye plaket verildi.

 

2 OĞLU DA ASKER OLAN ÇİFTE AĞLATAN SÜRPRİZ

Kaynak:Haber Kaynağı