2 MUHTARA SİLAHLI SALDIRDI;1 ÖLÜ 1 AĞIR YARALI

2 MUHTARA SİLAHLI SALDIRDI;1 ÖLÜ 1 AĞIR YARALI

Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Lezgin Yağız, bugün bayram alışverişi yapmak için aileleriyle birlikte Silopi'ye geldi.

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lılar geçici köy korucusu Çalışkan Beldesi Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı 32 yaşındaki Lezgin Yağız'a, aileleri ile çıktıkları bayram alışverişinde silahlı saldırı düzenlendi.

SUSTURUCULU SİLAH KULLANDILAR

Susturuculu silahla düzenlendiği belirtilen saldırıda Osman İnal, şehit olurken, Lezgin Yağız ağır yaralandı. Silopi'nin Çalışkan Beldesi'nde geçici köy korucuları olan aynı zamanda Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Lezgin Yağız, bugün bayram alışverişi yapmak için aileleriyle birlikte Silopi'ye geldi.

MUHTARLARDAN BİRİ ÖLDÜ

Silopi'nin 1'inci Cadde üzerinde alışveriş yapan Osman İnal ile Lezgin Yağız'a PKK'lılar susturucu takılı silahla saldırı düzenledi. Saldırıda Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal olay yerinde şehit olurken, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Lezgin Yağız ise ağır yaralandı. Yağız, ambulansla Silopi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

SİLAH SESİ DUYMAMIŞLAR

Görgü tanıkları saldırı sırasında silah sesleri duymadıklarını dile getirdi. Güvenlik güçleri silah seslerinin duyulmamasının saldırıda susturucu takılmış silahlar kullanıldığı üzerinde duruyor. Saldırının ardından ilçede PKK'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı